Haberler

Özgür Özel, Hatay'daki protestoların hedefi olan Lütfü Savaş'la ilgili ilk kez konuştu

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki anma töreni sırasında istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la ilgili ilk kez konuştu. Özel, "100 söz protesto vardıysa 99'u hükümete yönelikti ama hükümete yönelik kaynaklara göre Lütfü savaş protesto edildi. Evet Lütfü beye de sitem cümlelerini duyduk. Milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz." dedi.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da düzenlenen anma törenleri sırasında istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylıktan alınacağı iddiaları gündemden düşmüyor.

Konuyla ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hatay'da aday değişikliği olacak mı?" sorusuna Özel, "Milletin sesini duymak, sandıktan önce yapılan çok yüksek örneklemle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görüyorsak müdahale ediyoruz, görürsek ederiz." dedi.

Gazetecilerin gündemdeki sorularına yanıt veren Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Biz şunu söyledik; 'Bütün siyasi partilerle açık iletişim halindeyiz.' Bizim DEM'le yaptığımız görüşme gözünüzün önündedir. Ama bazı görüşmeleri hangi mecralarda kimlerin, ne vaatlerle yürüttüğünü millet sormaktadır. Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da, çıkarmadığı adaya da bir lafımız yoktur. Ama aday çıkarmama durumunda bize dünya kadar hakareti bize layık görenlerin şimdi bu millete özür borçları vardır. Ben hem DEM Parti'nin hem Yeniden Refah Partisi'nin hem de bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum.

HATAY'DAKİ PROTESTOLAR

Hatay'da protestolar yaşandı. 100 söz protesto vardıysa 99'u hükümete yönelikti. Ama hükümete yönelik kaynaklar 'Lütfü Savaş protesto edildi' dedi. Evet, Lütfü Bey'e yönelik sitem cümlelerini hep birlikte duyduk. Siyaset, vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır.

Yaptığımız anketler bize bir şehirde yanlış yaptığımız sinyalini veriyorsa ya da verirse bu değerlendirilir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir, fikir verir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Lütfü Savaş Hatay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Metehan Eryilmaz:

Kemal gitsin dedik beteri geldi. Bu kafalarla işi zor chp’nin.

127
26
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Acaba Lütfü Savaş.. soy ismini değiştirip mesela "Hiçlik" veya "Mana" yaparsa.. insanlar onun hakkında daha iyi konuşurmu ? Acaba "savaş" kelimesinden dolayımı ona iyi davranılmıyor ?

9
69
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Mesela Türkiye hükümetinin içinde birisinin soy ismi "Bahçeli" olduğundan dolayı herkes ona iyi davranıyor. "Bahçe" kelimesi GÜZEL bir kelimeye benziyor ancak "SAVAŞ" kelimesi güzel olmayan bir kelimeye benziyor.

yanıt6
yanıt35
Blackened:

Nesin sen mandıra fililozofu mu?

yanıt20
yanıt3
Mark Kolçak:

Sayın "Blackened" .. "mandıra" kelimesinin ne olduğunu bilmiyorum. Sadece ilk okulu okumuşum Türkiye'de. Yani sadece ilk okula gitmişim. Eğer dersen "mandalina" veya başka kolay bir kelime kullanırsan belkide anlayabilirim. Hatda "filozof" kelimesi bile zor geliyor düşüncelerime. "Bilim adamı" desen daha kolay olur anlayabilmesi.

yanıt1
yanıt12
Metehan Eryilmaz:

İçtiğin neyse ben de istiyorum. Güzel kafa yapmışsın.

yanıt15
yanıt2
Vatandasin Biri:

Felsefe kitaplari okuya okuya kiriklik olusmus. Bence tedavi olman lazim.

yanıt14
yanıt0
Onur Yener:

Bunun kulaklarıda duymuyor herhalde, istenmiyorsunuz, sevilmiyorsunuz.Deprem üzerinden yürüttüğünüz pis siyaset halktan karşılık bulmuyor, anlayın bunu...

65
8
yanıtYanıtla
Vatansever:

CHP'den adam olmaz

39
13
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Ufku geniş geleceği gören adam :))) Bunları özellikle seçip başkan yapıyorlar. Yemin ederim liderlik vasfı falan yok. Sınıf başkanı olan çocuklar gibi daha toy. Bundan bir cacık olmaz.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title