Haberler

Milano'da AB İstihdam Zirvesi Başladı

Güncelleme:

Avrupa Birliği Dönem Başkanı sıfatıyla İtalya'nın Milano'da ev sahipliğini yaptığı üst düzey istihdam zirvesi AB liderlerinin katılımıyla başladı.

Milano'da AB İstihdam Zirvesi- AB Dönem Başkanı İtalya'nın evsahipliği yaptığı zirve, AB liderlerinin katılımıyla başladıMİLANO (AA) - Avrupa Birliği Dönem Başkanı sıfatıyla İtalya'nın Milano'da evsahipliğini yaptığı üst düzey istihdam zirvesi AB liderlerinin katılımıyla başladı.Uluslararası EXPO 2015 fuarını gelecek yıl düzenleyecek olması sebebiyle İtalya'nın AB Dönem Başkanlığı boyunca önemli etkinliklere evsahipliği yapma yeri olarak belirlediği Milano, AB'nin iş ve çalışma hayatına ilişkin programlarının gözden geçirileceği önemli bir zirvede liderleri ağırlıyor. Kentteki kongre ve fuar merkezi "Fiera Milano"da düzenlenen zirve öncesi toplantıya katılan ülkelerin liderleri tek tek fuar merkezine giriş yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın gelişleri sırasındaki yoğun güvenlik önlemleri ve her iki liderin konvoyunda maskeli özel tim olması dikkati çekti. Zirveye katılan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, liderlerin istihdamı artırmak için hızlı bir şekilde strateji geliştirmeleri gerektiğinden söz ederek "Büyümeyi desteklemek için kamu ve özel yatırıma dönük bir plan gerekir" dedi. Avrupa'daki yüksek işsizlik verileri doğrultusunda istihdam yaratılması başta olmak üzere işsizlikle mücadele konularının görüşüleceği zirvenin açıklanan programa göre yaklaşık üç saat sürmesi planlanıyor.Zirvenin gizli gündeminde ise mali krizi henüz tam anlamıyla atlatamayan "yaşlı kıtada" kemer sıkma önlemlerin ekonomik büyümeyi arttıracak şekilde esnetilmesini isteyen İtalya ve Fransa ile kemer sıkma önlemlerinin devamından yana olan Almanya arasındaki görüş ayrılıkları olduğu ifade ediliyor.Zirvenin ardından AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.Devlet ve hükümet başkanlarından önce toplantıya katılan ülkelerin çalışma bakanları, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Business Europe, Eurochambers gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla zirvenin yapılacağı yerde çalışma yemeğinde bir araya geldi.Bu arada, fuar ve kongre merkezi yakınlarında metal işçileri sendikasının girişimiyle hem zirveyi hem de Renzi hükümetinin "Jobs Act" adını verdiği çalışanların statüsüne ilişkin İş Kanunu'ndaki 18. maddeye yönelik düzenlemeyi protesto eden yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılanlarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. -Milano'da AB İstihdam Zirvesi

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Almanya İtalya Milano Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title