Haberler

Melek Mosso konseriyle gündeme gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifa etti

Güncelleme:

Melek Mosso konseri ile gündeme gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gelen tepkiler üzerine istifa etti. Yüksel'in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

Seçim sürecinde yaptığı açıklamalarla AK Parti seçmenini hedef alan ünlü şarkıcı Melek Mosso, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu yıl 57'ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin son gününde sahne almıştı. Mosso son günlerde yaptığı açıklamalar nedeniyle sahneden özür dilerken, konseri düzenleyen AK Partili Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in Mosso'ya sarılarak birlikte şarkı söylemesi tepkilere neden olmuştu.

Melek Mosso konseriyle gündeme gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifa etti

İSTİFA ETTİ

Tepkilerin odağındaki Yüksel bugün Ankara'ya çağrıldı. Yüksel burada savunmasını vermesinin ardından istifa etti. Yüksel'in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

YÜKSEL SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sosyal medyada AK Partililer tarafından hedef alınan Yüksel, 2 gün önce konuya ilişkin, "Değerli vatandaşlarım" başlığını taşıyan bir açıklama yaptı. Yüksel şu ifadeleri kullanmıştı:

Kamuoyunda yer alan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir açıklama yapma zaruriyetim doğmuştur. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; hiçbir zaman inandığım mukaddes değerlerime ve davama söz söyletmedim; söyletmeyeceğim. Festivalimizde sahne alan Melek Mosso ile ilgili olarak, şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, sanatçının yaptığı paylaşım ve açıklamaları asla tasvip etmedim. Etmem de. Mosso'nun yayınladığı ilk özür açıklamasından sonra kendisiyle görüştüm. Yapılanı yanlış bulduğumu, kendisinden çok daha içten ve samimi özür bekleyen büyük bir kitle olduğunu, konseri iptal etmenin doğru olacağını ifade ettim. Kendisi de yaptığının hata olduğunu, bu nedenle çok üzgün olduğunu, halkın karşısına çıkıp, sahneden net bir şekilde özür dilemek istediğini; yapılacak konseri 'milletimizle kucaklaşma ve özür fırsatı' olarak gördüğünü söyledi.

"TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Bu görüşmeden sonra; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda önemle üzerinde durduğu 'milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği' vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık. Konser gecesi, sahne alan Mosso, ilk şarkısından sonra yüz binlerce kişinin önünde, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiştir. Ayrıca bilinmesini isterim ki, özür sonrasında sahnede yaşananlar, sahne öncesindeki duygu yoğunluğunun yansımasıdır. Bundan dolayı üzdüğüm veya kırdığım teşkilat mensuplarımız varsa her birinden özür diliyorum. Lütfen hakkınızı helal edin."

Melek Mosso konseriyle gündeme gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifa etti

MELEK MOSSO ÖZÜR MESAJINDA NE DEMİŞTİ?

Konser öncesinde açıklama yapan Mosso, son günlere hakkındaki tartışmalara değinip, gündemi yersizce meşgul ettiğinin farkında olduğunu belirterek, "Eğer burada maksadını aşan şakamdan, incinen, üzülen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan çok çok özür diliyorum ve yürekten özür diliyorum. Çünkü bizler böyle şeylerle ayrıştırılmayacağız, bizler böyle şeylerle karşı karşıya gelmeyeceğiz." demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Cüneyt Yüksel Melek Mosso Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (20)

Panther Panthera:

Ben iki defa ailemle beraber uzak mesafeye oy kullanmaya gittim, Melek hanimin sacmaliklarini dinlemek icin oy kullanmadim. gerekeni yapmis. Herkes haddini bilmesi gerekiyor.

85
26
yanıtYanıtla
metin:

bu ülkede farklı düşüncelerde olan insanlar düşman mı? belediye başkanı bile muhalif bir sanatçıyı sahneye çıakrdı diye istifa etmek zorunda kalabiliyorsa tabandaki halk kim bilir nelere maruz kalacak?

33
68
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

belediye başkanı kendi partisine ve seçmenine hakaret edeni çıkardı dikkatinize

yanıt35
yanıt7
Hsn:

Chpli bir belediye akpartili olup chplilere hakaret etmiş bir sanatçıyı konserine çağırsın da görelim.bırak konseri akpartinin bir hizmetini beğeneni bile aforoz ediyorlar yemedikleri hakaret kalmıyor.

yanıt24
yanıt7
Hacı Şembeki:

Sana ,partine ,seçmenine hakaret eden birine destek vermek iki yüzlülüktür...iki yüzlülerin değil Ak partide...hiçbir partide yeri olmamalı....

80
19
yanıtYanıtla
Sinan Arslan:

özgürlüğü reddedip kukla olmayı siz istediniz. tuvalate gitme diyecekler ve siz o gün anlayacaksınız ne demek istediğimizi

24
20
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Dogru olani yapmis, Bir hata yapti bu kadina izin vermekle. Hatasini odedi. Bu sanatci zibidilerine prim vermemek lazim.

33
9
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Verilen bu karar , konsere katılanlara saygı duymamaktır. Bu şuna benzedi : İdi Amin ( Uganda Başkanı mıydı ) ülkemde fikirlerinizi özgürce ifade edebilirsiniz , ama sonrasına karışmam....diyordu...

16
21
yanıtYanıtla
Basin:

Kendi secmeni insaninaa saygi duymayan ezikler mesele konser olunca saygi akillarina geliyor.sevsinler

yanıt7
yanıt4
Metehan Metin Agar:

Yapilmasi gerekeni yapmistir. Sacmaliga izin verdi. sonucuna katlanmistir. Dogru bir haraket.

29
7
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title