Haberler

Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çok Kızdırdı

Güncelleme:

Atatürk Orman Çiftliği'ne inşa edilen bin odalı Ak Saray'ın sır gibi saklanan maliyetini "1 milyar 370 milyon lira" diye açıklayan Maliye Bakanı, Erdoğan'ı kızdırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Orman Çitliği alanında yaptığı bin odalı saray, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i zor durumda bıraktı.

Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduğu 2009 yılından bu yana, tartışmalı birçok vergi incelemesine "onay" veren Bakan Şimşek, yaptığı açıklama ile bir anda Köşk ekibinin hedefi hâline geldi. Şimşek'in, örtülü ödenek ile "Ak Saray"ın maliyetine ilişkin açıklamaları Köşk'ü rahatsız etti. Ankara kulislerinde bazı parti yöneticilerinin ve Köşk ekibinin Şimşek'i, açıklamaları konusunda uyardığı konuşuluyor.

ŞİMŞEK, SARAY'IN MALİYETİNİ AÇIKLADI

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri nedeniyle yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarayının maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira, uçağının maliyetinin de 410 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Şimşek, aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde yapılan örtülü ödenek harcamaları konusunda da komisyon üyelerine bilgi vermişti. Bu esnada en fazla örtülü ödenek harcamasının Erdoğan döneminde yapıldığı Bakan Şimşek tarafından da doğrulanmış oldu.

OYUNA MI GELDİ?

Bakan Şimşek'in açıklamaları Bakanlık içinde de tartışma konusu oldu. Bakanlık içinde, bazı bürokratların Mehmet Şimşek'i zor durumda bırakmak için Hükümet tarafından gizlenen verileri açıklamasını sağladığı öne sürülüyor. Bürokratlar, Şimşek'in siyasi açıdan zor durumda kalması için Ak Saray'ın maliyetini açıklamasının sağlandığını iddia ediyorlar. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Atatürk Orman Çitliği Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Ak Saray Politika Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (247)

KÜRT:

BUDAR NİYE ÜSTÜNE DÜŞÜYORLAR ANLAMAK ZOR TÜRKİYEYE ÖYLE BİR SARAY YAKIŞIR ADAM GECE KONDUDAMI CUMHURBAŞKANLIK YAPSIN TABİKİ SARAY DA OLACAK YANLIŞ VARSA 3 4 AY SONRA SEÇİM VAR HALK CEZALANDIRIR DOĞRUYSA ÖDÜLLENDİRİR

22
54
yanıtYanıtla
abartmayın lütfen:

ne yani koskoca türkiyenin sayın cumhurbaşkanı gecekonduya mı taşınsaydı?

12
63
yanıtYanıtla
harbitürk:

1000 odalı saray yapçağınıza. türkiyedeki bütün madenlere birsürü yaşam odası yapılırdı. ve kimse ölmezdi

70
3
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

uçak Erdoğan''ın değil Türkiye cumhuriyeti''nin saray da Türkiye''nin prestijidir, Erdoğan geçecek bunlar Türkiye içindir, kimse bunu da provokasyon malzemesi yapmasınlar.

19
50
yanıtYanıtla
kubilay112:

böyle bir lidere de böyle bir saray yakışır. ondan sonra gelecek başkanda aynı konutu kullanacak , tapusunu üzerine alacak değil ya''! Takım elbise ve mercedesle bir iş yerine gidin aynı yere kot pantolon ve thişört ve dolmuşla gidin hangisi itibar görür .

16
46
yanıtYanıtla
hasan@hotmail.comazın:

akp lilerin işi bu zaten güya garibanın yanında gibi görünerek onların dini duygularını istisma etmek kendilerinide zengin etmek vataandaş ocaklarda ölmüş işsizmiş umurlarında bile değil iktidara geldiklerinde lojmanları makam araçlarını satacakları tam tersine model yükseltip markalaştılar mercedesten aşağısı kurtarmıyor yazıklar olsun akp hükümetine ve onlara oy verip bu hale getirenlere

49
6
yanıtYanıtla
Bawer:

Yeter artik bunlar milletin anasini aglatti. Birazcik gurur kisilik varsa aciklayin ki millet bunlarin gercek yüzünü görsün

45
8
yanıtYanıtla
AS:

YANİ ŞİMŞEK AÇIKLAMASA Bİ KAÇ MİLYON DİYE YUTURACAKLAR BİZE EMİNİM Kİ DAHA DA FAZLADIR

48
5
yanıtYanıtla
M.Doğan:

ALINTIDIR :''''Her akşam 1. 5 tl parayı veremeyip 6 km yol yürüyor ama vergisiye yapılan AKSARAY''ı savunabiliyor. Beyin vücudu terketmiş haberi yok. ''''?

48
5
yanıtYanıtla
KAÇ-AK SARAY:

Hala şu sarayı savunanlar var ya yuh diyorum . O saray yapılsın ama senin amerika, ingiltere, rusya, gibi bir ekonomik gücün olur ne zaman insanlar refah içinde yaşar. Madenlere yaşam odaları kurulur. Asgari ücretli evini geçindirir, Borç yüzünden insanlar birbirlerini öldürmezler. İşte o zaman yaparsın ama senin ülkende yaşam odası olmadığı için binlerce kişi öldü. Yaşam odası deyincede o kadar bütçemiz yok diyorsunuz. Bu parayı nerden buldunuz o zaman. Yazıklar olsun size. Allahtan korkun

48
4
yanıtYanıtla
Tüm 247 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title