Haberler

Köşk Seçimlerinde Sinop Halkından CHP ve MHP'ye Kötü Sürpriz

Güncelleme:

2014 yerel seçimlerinde CHP'ye yüzde 54,3 ve MHP'ye yüzde 6,3 oranında oy veren Sinop, Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Erdoğan" dedi.

Sinop, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 61,2 oy oranıyla "Erdoğan" dedi. Çatı adaya çıkan yüzde 37'lik oran CHP ve MHP'yi şaşırttı.

YEREL SEÇİMDE CHP'Yİ TERCİH ETMİŞLERDİ

Sinop Merkez ilçesinin dışında tüm ilçelerinden Erdoğan'a tam not veren Karadeniz ili, yerel seçimlerde CHP'yi tercih etmişti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 54,3 oranla CHP'yi seçen Sinoplular, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çatı adayını desteklemediler. Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ı görmek isteyen Sinop, CHP ve MHP'yi yıktı.

ERDOĞAN TEK BAŞINA YÜZDE 61,2 ALDI

CHP, MHP ve BBP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde 37 oranında oy veren Sinop, yerel seçimlerde İhsanoğlu'nu destekleyen partilere toplam yüzde 61,1 oranında oy vermişti. Sinop, Köşk seçimlerinde Erdoğan'a yüzde 61,2 oranında oy vererek Erdoğan'ın muhalefet partilerinin toplam oy oranını geçmesini sağladı.

SİNOP 2011'DE DE AK PARTİ DEMİŞTİ

Sinop, 2011 genel seçimlerinde ise AK Parti'ye yüzde 54,9 oranında oy vermişti. Genel seçimlerde CHP'ye yüzde 31,8 ve MHP'ye yüzde 8,2 oranında oy veren Sinop, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle tekrar eski tercihlerine döndüğünü ortaya koydu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Sinop Merkez Karadeniz Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (8)

Eren SİNOPLU:

Bir sinoplu olarak habere ve haberdeki ve yorumdaki bilgisizliğe çok üzüldüm. sinop büyükşehir değildir o yüzden yerel seçimlerde sadece merkezin oyları alınır ve sinop merkez hep solcudur chplidir. hatta izmirin ve ege blogunu bile menderes dediği zamanlarda bile solcuydu. ancak köy ve ilçe oyları hesaba katılınca sinopta hep akp alınır bu genel seçimlerde de böyledir. ve bu sonuçlar beklenen bir şeydi. bunu neden haber yaptınız anlayamadım ve cahilce yorum yazanlar. YAZIK...

20
18
yanıtYanıtla
Adınız Yazın1923:

SİNOP U EN FRILDAL İL SEÇELİM

21
17
yanıtYanıtla
SİNOPLUrmeydanal@hotmail.com:

Terbiyeli ol terbiyeli. Aday tercihine kızmış olabilirler mi acaba? diye düşünmüyorsun. Adamlar CHP''li ya da MHP''liyim diye önüne konan her adaya oy atmak zorundalar mı?

yanıt0
yanıt0
Doğru olanı yapmışlar:

Şaşılacak bir şey yok. Demek ki yerel seçimde oylarını kendilerine hizmet eden veya edebilecek adaya vermişler. Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise politik görüş veya kararlarına göre oy kullanmışlar. Bunun altında bilinç var, diyorum. Helal olsun Sinop''lu vatandaşlarımıza.

21
7
yanıtYanıtla
Eren SİNOPLU:

Bu arada sinop merkez yine ekmel demiştir. yine partisini terk etmemiştir ve yüzde 57.65 ekmelleddin almıştır

7
7
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

SİVRİ ZEKA GÜRCÜ RUM VE GÜRCÜ KIRMALARI, BİR PROBLEM YOK...

4
7
yanıtYanıtla
Beraat:

Sinop büyükşehir değil yerelde merkezde U alındı fakat cb seçiminden köyler ve ilçeler dahil oldu

7
3
yanıtYanıtla
Heyamolarmeydanal@hotmail.com:

Tespitin çok doğru

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title