Haberler

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Güncelleme:

Büyük yıkım yaratan depremlerin ardından askerin sahaya geç indiği iddiaları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sert bir şekilde reddedilmişti. Dün ise Ahbap'a çadır satılmasının ortaya çıkmasıyla tepkileri üzerine çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Kınık, açıklamasında "Afet operasyonunun içinde askeri konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır sattığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" ifadelerini kullanan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, dün akşam da CNN Türk canlı yayınında yeni açıklamalarda bulundu.

"ASKERİ KONUMLANDIRMAZSANIZ YANLIŞ YAPARSINIZ"

Kınık'ın konuşmasında "Afet operasyonunun içinde askeri konumlandırmazsanız yanlış yaparsınız. Kendi içerinizde sivil asker işbirliği mekanizmanız geçmiş dönemlerde çökertildiği için bu mekanizmadan faydalanamıyorsunuz." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

ERDOĞAN, "TÜM KURUMLARIMIZLA SAHADAYIZ" DEMİŞTİ

Depremlerin ardından TSK'nın sahaya geç indiği yönünde söylemler ortaya çıkarken, bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız" ifadelerini kullanmıştı.

Nasuh Mahruki Yasaklı Mı, Deprem Bölgesine Neden Hemen Gitmedi?

BAKAN AKAR: GEÇ KALINDI TARTIŞMALARI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise depremin ilk olduğu andan itibaren askerin sahaya indiğini söylemiş ve saat saat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çalışmalarını anlatmıştı. Akar, "Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ilk deprem saat 04.17'de gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra Genelkurmay, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin harekat merkezleri süratle yapılması gerekenleri yaparak saat 04.30'da birliklerden rapor istedi. Aynı saatte Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına 'hazır ol' emri verildi. Saat 04.50'de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak görevinin başındaydı ve birliklerden durum raporu almaya başladı. Saat 05.00'te Bakanlığımız bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Merkezi teşkil edildi. Geç kalındı tartışmaları gerçekleri yansıtmıyor. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" demişti.

"JANDARMA VE POLİS ZATEN TEYAKKUZ HALİNDEYDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise depremin ardından askerin çıkmasına izin verilmediği ve askerin sahaya geç indiği iddialarına tepki gösterip, "Uluslararası bir alarm verdik, uluslararası yardım istediğimiz yerde kendi askerimiz, jandarmamız, polisimiz zaten teyakkuz halindeydi." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Milli Savunma Bakanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kerem Kınık Hulusi Akar Kızılay Sözler Ahbap Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (36)

Kamil Buyrat:

En az 30 bin asker yardima kosmaliydi köylere helikopter ile arazi araçlar ile rahat yetisebilirdi.Enkazdan hayvanları insanları kurtarıp geçici barınak kurabilirlerdi. Burda devletin ciddi bir hatası olduğunun kanaatindeyim. Uluslararası yardım çağrısını ülkeme yakıştıramadım

281
104
yanıtYanıtla
Canan Say:

Yanlis dusunuyorsunuz

yanıt0
yanıt0
cumali acik:

Yıkılan 40 bin küsur binaya 30 bin asker az olur

yanıt0
yanıt0
Mehmet Kavak:

Oldu olacak komple orduyu yığalım, sonra devlet saldırıya açık hale gelsin ülke işgal edilsin. Harbi saf saf konuşuyorsunuz, zerre bir bilginiz yok bu konular hakkında. Bir de uluslararası çağrı yapılmasını yakıştıramadım demiş, harbi ruh hastasısın sen.

yanıt4
yanıt1
alperenlive:

Daha kendi görevini tam yapamıyor ama askere görev tayin ediyor, hükümete iş öğretiyor.

208
130
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

2. Ordu Suriyede ve Doğuda pkk,deaş terör örgütleri ile mücadele eden Ordu, 2. Ordu'nun deprem sahasına inmesi Pkk,deaş ve diğer terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecekti! Ben gözlerimle şahidim depremin ilk günü 1. Orduya ait yüzlerce araç ve asker deprem bölgesine sevk edildi

179
150
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Zaten ilk dakikadan 2.ordu nerede diye yaygara kopardılar. Maksatları buydu

yanıt29
yanıt78
Hakan Soyadi:

halkın yardımı bağışları ile alınan malzemeleri halka parayla satmak bu insanı ne yerine koyduklarının en büyük kanlı canlı kanıtı

267
28
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Ama ben kendimi gene de akilli bir insan olarak goruyorum..Dusunuyorum, bilgilerimle diger ulkeleri mukayese edip fikir yurutuyorum..Belki Siyasi partileri DEVLET zannedip peslerinden kosan 85 milyondan da farkliligim oldugunu da dusunebiliyorum..

yanıt95
yanıt17
Hakan Arslanoglu:

Halkın vergisiyle alınmış çadırlar, tekrar halka parayla satılıyorsa sözün bittiği yerdeyiz.

254
27
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title