Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki: Bu yanlıştan derhal dönün

Güncelleme:

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan karara tepki geldi. Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında terörist elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri tepki çeken Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır." dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, katıldığı bir televizyon yayınında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan hakkında "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" ifadelerini kullandı. Hakkında soruşturma açılan Yanardağ tutuklandı.

KILIÇDAROĞLU: BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİ

Yanardağ'ın tutuklanma kararına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi

ÖZGÜR ÖZEL DE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan Yanardağ Saray Politika Haberler

500

Yorumlar (41)

Omer Guran:

BİR KERE DE TÜRKİYENİN LEHİNE KONUŞ

356
24
yanıtYanıtla
Abdullah Gündüz:

Atatürk’ün partisi tamamen ülke aleyhine çalışan bir kuruma dönüşmüş.chp Atatürk’ün adını anmamalı.Bu vatan kolay kazanılmadı.yüzde 25 oy bunlara fazla bile .zihniyet değişmedikçe

340
27
yanıtYanıtla
Hado:

Istifa

253
16
yanıtYanıtla
Blackened:

Ne montaji sen hiç akillanmiyacakmisin kemal efendi, adam düpedüz bolucubasina methiyeler dizdi git işine! Boşuna demiyoruz chpnin basindaki bu zat oldukça bu partinin hdpden hiçbir farkı yoktur!

170
11
yanıtYanıtla
Rasim Rasim:

Bu tavirlarinizdan ötürü seçim kaybettin hala daha aynı tas aynı hamam devam ediyorsun sen neyin peşindesin mübarek

153
10
yanıtYanıtla
Ahmet Kurtbağ:

Sizin ailenizden gencecik körpecik birisini şehit etseler onu parçalanmış görseniz aynı şeyi söyleyebilir misiniz hanımı dul çocuğu yetim kalsa ben bir şehit yakın olarak bu adı mahluklari laletliyorum işte onun için bu millet size seçimde gereken dersi verdi ,kudurdunuz,

152
5
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

Sn Kılıçdaroğlu, teröristi öven kişiyi ve kişileri hep müdafaa ediyor olmanız, size neden utanç vermiyor da, bunların ceza alıyor olmaları size utanç verici oluyor ? Bunların arkasında neden hep siz varsınız ve böylelerine neden hep serbestlik isteyen ve savunan kişisiniz ?

120
4
yanıtYanıtla
Türkiye Anavatan:

Sevicileri hemen piyasaya çıkmış suçu ve suçluyu ovmenin yasak olduğunu bilmiyorlar galiba

117
4
yanıtYanıtla
Tamirci Usta:

Artık selo dan sonra merdanana özgürlük istersin meydanlarda yahu bir defa da devletin milletin yanında ol ne zaman akıllanacaksun sen

110
5
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Hiç utanma da kalmamış hdpylen yata yata şaşı kalkmış

104
5
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title