Haberler

Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile aralarındaki gizli protokol hakkında ilk kez konuştu: Öztrak da bilmiyordu

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği ancak parti sözcüsü Faik Öztrak'ın yalanladığı protokol hakkında ilk kez konuştu. Özdağ'ın "Kazansaydı, İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı alacaktık" dediği protokol için Kılıçdaroğlu, "Öztrak da protokolü bilmiyor ki. Danışman dahil kimse bilmiyordu. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık" çıkışı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın bu açıklamaları yalanlaması sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. Kılıçdaroğlu, "Öztrak da protokolü bilmiyor ki. Danışman dahil kimse bilmiyordu. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür" dedi.

ÖZTRAK YALANLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı. Ben İçişleri Bakanı olacaktım." ifadeleri kullandı. Bu sözleri yalanlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, "Zafer Partisi ile kamuoyuna açıklanan bir protokol yapıldı. İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı" diye konuştu.

"İKİ KİŞİNİN NAMUSUNA TESLİM EDİLEN BİR PROTOKOL"

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı canlı yayında CHP liderine Ümit Özdağ'ın bahsettiği protokol soruldu. "Sizin Özdağ ile aranızda yaptığınız özel bir protokol var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değildir. Evet protokokol var, kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta" dedi.

"ÖZTRAK DA BİLMİYOR Kİ"

Bakanlıklar ve MİT Başkanlığı konusunda "Bunlara hiçbir yorum yapmam. Yorum yapmam doğru değil" diyen Kılıçdaroğlu, Syaın Öztrak'ın bu protokolü yalanlaması konusunda ise "Öztrak da protokolü bilmiyor ki. Danışman dahil kimse bilmiyordu" dedi.

ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMASINDAN RAHATSIZ OLDU MU?

Kılıçdaroğlu, "Peki bu protokolün paylaşılmasından rahatsız oldunuz mu?" sorusuna ise "Bu konuda da yorum yapmak istemem. Düşüncelerimi söyledim az önce" dedi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

İçişleri Bakanlığı Faik Öztrak Ümit Özdağ Politika Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500

Yorumlar (17)

Hacı Şembeki:

Ülkeyi böyle mi yönetecektiniz...Demekki daha iktidar olmadan ...Mahzuni Şerif in dediği gibi...Parsel parsel eylemişler . Her önüne gelene bir şeyler verse iktidara geldiğinde , ülkenin halini düşünemiyorum. Hdplilerin dediğine gore pazarlik yapılmış, vaadler verilmis....Hdp ile neyin pazarlığı, ne karşılında yapıldı...ilkesiz şekilde gizli saklı organize işler...Vallahi ciddi şekilde iyi dürüst bir muhalefete ihtiyaç var ülkemizde.. Siz Net olun.Millet ardınızdan koşar, koşar.

23
1
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

cidden bu zat koltuk için yapamayacağı hiç bir şey

15
1
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

2 kişinin arasındaki protokol nedir. Kurbanlık dana anlaşması mı?

5
0
yanıtYanıtla
daser:

tekrar ediyorum ben ve yedi sulalem sana verdigimiz oylari helal etmiyoruz .ve bunun hesabinida belediye secimlerindede sana guzel bir ders verecegiz kilicdaroglu

4
0
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

Sanki devlet yönetiyorlardı ve devlet sırrını da birbirinin namusana teslim etmişler :))) Ayrıca Öztrak neye göre atıp tuttu, o haldeee…??? Benim zamanımdan çook önce Dallas diye bir dizi varmış ve açıkçası ben izlememişim ama anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum Bu kadar entrika dolu CHP’den, Dallas gibi iyi bir dizi çıkarılırmış Hakkını yememek lazım…

4
0
yanıtYanıtla
daser:

ama emin ol kürtler sana buyuk bur hesap soracaktir..bu kadarda ikiyuzluluk olmaz..

3
1
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

CHP’nin bu yönünü sağır sultan bile duydu. Siz nasıl duyamadınız ? Dün ne konuştuğunu bırak, bir saat önce ne konuştuğunu unutan bir zihniyetten ne beklerdiniz :))

yanıt1
yanıt0
Samet Yalçın:

Adam eleştirdiği ne varsa kat kat fazlasını yapıyo. Maşallah şeffaf demokrat dedem benim.

4
0
yanıtYanıtla
daser:

kürtlere ayri konustun ozdaga ayri konustun bunun hesabini yerel secimde biz kurtler olarak verecegiz hic endiselenme kilicdaroglu

3
1
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

Mesele Kürt Türk değil de, ama madem Kürtlere diyorsun harbiden Kürtlere ne vadetmişti de bu kadar hayal kırıklığına uğratıldınız kardeş ? Söylediklerinden şu anlaşılıyor ki , İçişlerini, sizi sözde temsil eden kişilere mi verecekti ? Bunu mu ima ediyorsun ? Ayrıca bu sayede umarım sizi temsil eden kişinin kim olduğunu iyi anlamışsınızdır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title