Haberler

Kılıçdaroğlu tek tek sıraladı: Seçimi kazanırsam ilk etapta bu kurumların başındaki isimler görevden alınacak

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan seçimler öncesinde iddialı ifadeler kullandı. Seçimi yüzde 60 oyla ilk turda kazanacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı seçilirsem ilk etapta 'İktidarın valisi' olarak nitelenen isimlerle, TÜİK, AFAD, TOKİ, Merkez Bankası, Kızılay ve İletişim Başkanı ve TRT Genel Müdürü de görevden alınacak" diye konuştu.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu gündem yaratacak değerlendirmelerde bulundu.

"5 MİLYON 300 BİN GENCE GÜVENİYORUM"

14 Mayıs günü yüzde 60 oyla cumhurbaşkanı seçileceğini ve yarışın ikinci tura kalmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Gençlere güveniyorum. Seçimin kaderini onlar belirleyecek. 5 milyon 300 bini aşkın genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Bu gençler mevcut düzenden memnun değil. Parlamentoda çoğunluğu alacağız ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi de getireceğiz. Bugünkü ucube sistem ile TBMM'nin işlevi yok edildi, milletvekilleri siyaset bile yapamıyor, halkın taleplerini gündeme getiremiyor, atanmış bakanlar telefonlarına çıkmıyor" dedi.

"METİN FEYZİOĞLU İLE ÇALIŞMAYIZ"

Devlet kadrolarında partili bürokratların bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Biz göreve geldikten sonra öncelikle rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil de sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Özel bir liste hazırlamadık ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı? Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayız. Devleti için çalışan namuslu bürokratlar ise başımızın tacıdır. Öyle bürokratlar var ki bu iktidarın verdiği kanunsuz emirleri yapmadılar ve görevden alındılar, onları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

BÜROKRASİDE BÜYÜK OPERASYON SİNYALİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk etapta "İktidarın valisi" olarak nitelenen isimlerle TÜİK, AFAD, TOKİ, Merkez Bankası, Kızılay ve İletişim Başkanı ve TRT Genel Müdürü'nün de görevden alınacağını kaydetti. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun Sözcü gazetesine yaptığı açıklamalara göre görevden alınacak isimler listesinde Diyanet, MİT, MGK, SGK, Göç İdaresi Başkanları ile Bakan yardımcıları, YÖK üyeleri, Rektörler, EGM dahil genel müdürler de var.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Merkez Bankası Kızılay AFAD Trt Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500

Yorumlar (71)

mesut:

Devlet kadrolarında yine teröristler iş başı yapacak yani

346
203
yanıtYanıtla
Erdem Bayram:

Yıl olmuş 23 şunun ne mal olduğunu görmemek aptallıktır ağzıyla herşeyi itiraf ediyor zaten buna atılan her bir oy kendimize sıktığımız kurşundur, ve vebaldir. Buna oy vermeyi düşünen varsa aklını başına alıp bir daha düşünsün.

350
199
yanıtYanıtla
Bay Che:

diğerlerinin ne mal olduğunu gördük

yanıt112
yanıt231
Vatan Daş:

AKP nin atadığı herkesi almak lazım. Memleketi arındırmak lazım.

189
360
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Devletin bütün kurumlarına adeta savaş ilan ediyor. Devleti yok etmek için her şeyi yapacağını açıkça ifade ediyor bay Kemal. Mit'in ne zararını gördün de görevden alacaksın. Rabbim zalimlere fırsat vermesin.

365
170
yanıtYanıtla
Erkan Can :

devletin kurumları mı ? Parti nin kurumları mı ? Bu ülke hiçbir zaman parti devleti olmadı,Atatürk dahil hiç bir tek adama boylesine emanet edilmedi,halk hiç bu kadar kutuplastırılmadı. elbet birgün hesabı sorulacaktı,sürpriz mi oldu size ?

yanıt79
yanıt170
hele deli:

Tek bir binası bile ağır hasar almayan tokinin de içini boşaltacaksınız yani. Adam açık açık kadrolaşacağız diyor. Buna da kılıf uyduruyor.

354
159
yanıtYanıtla
Berjeri aşireti:

Yani ülkede kaos olacak ibb gibi iş bilmezleri sokacaksın kurumlara batıracaksın ibb otobüsleri gibi!mit başkanını almak ne demek kendindemiain?sana oy vereceğime öleyim daha iyi

348
158
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Allahın işine karışılmaz ama temennimiz aynı yönde (:

yanıt23
yanıt63
Haşim Örnek:

Allah sana fırsat vermesin inşallah bu millet seni başa getirmeyecek sana baybayı hep beraber yapicaz az kaldı

314
173
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title