Haberler

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın "seçimleri erteleme" çağrısı sonrası iktidara böyle yüklendi: Aklınızdan bile geçirmeyin

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem sonrası ilk olarak Bülent Arınç'ın gündeme getirdiği seçimlerin ertelenmesi ihtimaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Rolü belli isimleri öne sürüyorlar. Seçimi ertelemeye çalışıyorlar. Halkıma sesleniyorum seçimler zamanında olacak. Madde çok açık. Seçim savaş dışında ertelenemez. Söylüyorum aklınızdan bile geçirmeyin. YSK böyle bir talebi dile getirirse demokrasiye darbe talebi olur" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucularından olan Bülent Arınç, 14 Mayıs olarak işaret edilen ve en geç 2023 Haziran ayında yapılması gereken seçimlerle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulunmuştu. Yazılı açıklamasında Arınç, seçmen kütüklerinin geçersizleştiğini ve seçim yapmanın hukuken ve fiilen imkansız hale geldiğini öne sürerek, seçimlerin 2024 Yerel Seçimleriyle birleştirilmesi veya seçimlerin Kasım 2023'e ertelenmesi önerisinde bulundu.

"SEÇİMİ ERTELEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Hükümetin seçimleri ertelemeye çalıştığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rolü belli isimleri öne sürüyorlar. Halkıma sesleniyorum seçimler zamanında olacak. Hukuk devleti, Anayasa ve kurumlar bunu çok iyi bilsin. Madde çok açık. Seçim savaş dışında ertelenemez.

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın 'seçimleri erteleme' çağrısı sonrası iktidara böyle yüklendi: Aklınızdan bile geçirmeyin

"YSK, BUNU YAPARSA DEMOKRASİYE DARBE OLUR"

Savaş için bile TBMM kararı verir. Anayasa madde 78 çok açık. Tıpkı Anayasa 101. Maddede olduğu gibi. TBMM'de de YSK'da da afet halinde seçimi erteleme diye bir olay yoktur, böyle bir yetki de yoktur. Söylüyorum, aklınızdan bile geçirmeyin. Bunu YSK talep ederse demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur"

AK PARTİ: SEÇİMLİ İLGİLİ KONUŞMAYI YANLIŞ BULUYORUZ

Konuyla ilgili dün akşam AK Parti adına açıklama yapan Sözcü Ömer Çelik ise "Canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz." demişti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Bülent Arınç Deprem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (7)

Alper gül:

Tamam kemal sensin

55
33
yanıtYanıtla
Deli Kadir:

Senin derdini seveyim ben ... 35 bin insan ölmüş be adam hala seçim derdine düşmüşsün. al senin olsun koltuğunda makamında ne istiyorsan artık. Birde insan olmayı öğrensen ne güzel olucakta nerdeeeee

47
37
yanıtYanıtla
Hakan:

Seçime ne gerek var? Verin ülkenin anahtarını akp'ye.

24
38
yanıtYanıtla
rap düelloları:

10 ilde artık adresi belki de kimliği bile belli olmayan vatandaşlar nasıl oy kullanacak Bay Kemal buna öneriniz var mı???

28
13
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Üff be adam git bir psikiatriste! Yorma bizi derdimizi bize yeter!!!!

24
10
yanıtYanıtla
HÜSEYİN KARAASLAN:

Derdi seçim çözüm sıfır kendi de sıfır etkisiz eleman

21
4
yanıtYanıtla
irfan kutlu:

Allah muhafaza bu adam başa gelirse vay halımız bu kadar insan rahmet etmiş bunun umrunda değil

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title