Haberler

KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili soru önergesi sunuldu

Güncelleme:

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM Grubu, KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep etti.

Saadet-Gelecek Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve kamu bankalarının kredi destekleri konusunda ortaya atılan iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Kaya önergesinde, KGF ve kamu bankalarının kredi destekleriyle ilgili şüphelerin ortaya çıktığını, KGF'nin teminat yetersizliği nedeniyle kredi kullanamayan işletmelere kefil olarak destek verdiği bilinen bir kurum olduğunu ancak son yıllarda çete, mafya ve iktidar yandaşlarına yönelik kredi desteği iddialarının gittikçe arttığını belirtti.

Kaya, özellikle kamu bankalarının medya satın almaları ve özelleştirmeler gibi alanlarda usulsüz kredi kullandırma iddialarının kamuoyunda yer bulduğuna dikkat çekerek, KGF ve kamu bankalarının asli kuruluş amaçlarının dışında yandaşlara yönelik kredi desteklerinin gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Önerge şöyle:

"-KGF'nin ve kamu bankalarının asli görevlerinden saparak yandaşlara yönelik kredi desteklerinin hangi gerekçelerle sağlandığının kamuoyuna açıklanması.

-Ekonomik krizle mücadele eden ve ülke ekonomisine katkı sağlayan vatandaşların ve firmaların KGF'ye ulaşamaması konusunda yaşanan adaletsizliklerin araştırılması.

-Kamu bankalarının usulsüz kredi kullandırma iddialarının ve bu kredilerin geri ödenip ödenmediğinin detaylı bir şekilde incelenmesi."

Kaynak: ANKA / Politika

Gelecek Partisi Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title