Haberler

Kamalak'tan "Fetö'cü" Yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Partimizde bir tane FETÖ'cü bulamazsınız. Partililerimiz sadece milli görüşe bağlıdır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Partimizde bir tane FETÖ'cü bulamazsınız. Partililerimiz sadece milli görüşe bağlıdır." dedi.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda bir süredir, "toplumun her katmanına sızan FETÖ'nün siyasetten de temizlenmesi" yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatarak, bu konuda en rahat partinin Saadet Partisi olduğunu bildirdi.

FETÖ'nün siyasetten de temizlenmesi için ilk adımı iktidar partisinin atması ve bünyesindeki FETÖ'cüleri temizlemesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, "Paralel yapının bizimle uzaktan yakından ilişkisi olamaz. İncelendiğinde görülebilir. Partimizde bir tane FETÖ'cü bulamazsınız. Partililerimiz sadece Milli Görüş'e bağlıdır. Yapının asıl olarak büyütüldüğü, teşvik edildiği, beraber ıslanıldığı yer iktidar partisi." ifadesini kullandı.

KHK'lara dava açılamaz

Mustafa Kamalak, kendisinin de hukukçu olduğunu anımsatarak, OHAL sona erdikten sonra KHK'lar aleyhine dava açılamayacağını belirtti.

Anayasanın 148. maddesinde "Olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz." hükmünün yer aldığına işaret eden Kamalak, "Dolayısıyla KHK'lara yönelik sonrasında dava açılamaz, yerel mahkeme diyecek ki 'KHK ile atılmışsınız ve bu da anayasada yer alıyor.' Yapabilecek bir şey olamaz." dedi.

Mustafa Kamalak, FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında 17/25 Aralık'ın "milat" olarak kabul edilemeyeceğini de değindi.

Kamalak, şunları kaydetti:

"Suç kanunla belirlenir, suç teşkil eden fiil ne zaman cereyan ederse suç o zaman oluşur. 17/25 Aralık'tan sonrası diyen bir kanun mu var? Kanuna aykırı fiil ne zaman cereyan etmişse suç o zaman oluşmuştur. Anayasaya göre kanunsuz suç ve ceza olmaz. Kişilerin demesi ile de bir fiil ne suç olmaktan çıkar ne de suç haline gelir. 16 Aralık'ta da 2000 yılında da yapılmış bir suç, suçtur."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024 Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title