Haberler

Ankara'daki suya yüzde 50 indirim önergesinin aynısı Kahramanmaraş'ta AK Partililer tarafından reddedildi

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili meclis üyelerinin suya yüzde 50 indirim önergesinin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından bir adım da Kahramanmaraş'ta CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinden geldi. Kahramanmaraş'ta CHP ve İYİ Partililerin sunduğu suya yüzde 50 indirim teklifi bu sefer AK Parti'nin oylarıyla gündeme dahi alınmadan reddedildi. Duruma tepki gösteren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "İşte AKP'nin iki yüzlü siyaseti budur" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili meclis üyelerinin suya yüzde 50 indirim önergesi, tartışmaları da beraberinde getirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ'nin maliyeti 24 lira olan suyu 13 liradan satmak zorunda kalacağını belirterek önergeyi reddetti. İkinci kez Meclis'e gelen önerge kabul edildi. Belediye meclis kararının yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

CHP VE İYİ PARTİLİLERDEN MARAŞ'TA YÜZDE 50 İNDİRİM TALEBİ

Ankara'da alınan kararın ardından Kahramanmaraş'ta CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri harekete geçti. AK Parti'nin 43, MHP'nin 10, İYİ Parti'nin 5 ve CHP'nin 3 üye ile temsil edildiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde Millet İttifakı meclis üyeleri Ankara'da olduğu gibi suya yüzde 50 indirim yapılması için tekliflerinin oylanmasını istedi. Oturumda CHP adına söz alan Meclis Üyesi Mustafa Kaykı'ya AK Partili Başkanvekili Arif Şen, "Bu teklifinizin gerekçesi nedir?" diye sorarak teklifin gündeme alınmasını istemedi.

AK PARTİ VE MHP REDDETTİ

CHP'li Kaykı, Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi kendilerinin de suya indirim yapabileceğini belirterek, ""Kahramanmaraş'ın suyu yüksek fiyata içtiğini görüyoruz. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri olarak bunu oylanmasını istiyoruz. Vatandaşımızın suyu çok pahalı içtiği bir gerçektir. Biliyorsunuz, Ankara'da da yüzde 50 indirim oldu. Biz Kahramanmaraşlı halkımıza ucuz su içmesini istiyoruz. Gerekçesi, vatandaş çok zor durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi bunu yaptıysa biz de yapabiliriz. Oylanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Oylama AK Parti ve MHP bloğunun oylarıyla reddedildi. Öte yandan AK Parti'li üyeler Ayşe Cesur ve Ayfer Çerçi, CHP'li meclis üyesi Mustafa Kaykı'nın cep telefonuyla çekim yapmasına tepki gösterdi. Cesur ve Çerçi, Çekim yapamazsınız. Sizi yargıya taşıyacağız" dedi.

"İKİYÜZLÜ SİYASET"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ankara'da suya yüzde 50 indirim yapılmasını meclisten geçiren AK Parti'nin Kahramanmaraş'ta aynı teklifi gündeme dahi almadığını söyledi. Öztunç, "Aynı önergeyi bugün biz Kahramanmaraş'ta verdik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ndeki Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Parti'li meclis üyeleri, 'Kahramanmaraş'ta da suya yüzde 50 indirim yapılsın' dediler. Ama, AK Partili üyelerin oylarıyla önergesi gündeme dahi alınmadı. AK Parti'nin iki yüzlü siyaseti budur. Ankara'da su ucuz satılsın diyorlar, Kahramanmaraş'ta pahalı satılsın diyorlar. Üstelik son 12 ayda Kahramanmaraş'ta suya yüzde 105 zam yapıldı. Kim yaptı? AKP'li belediye yaptı. Kahramanmaraş su havzası en yüksek illerden birisidir ama en yüksek fiyata su tüketen illerden de birisidir aynı zamanda" diye konuştu.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kahramanmaraş Ali Öztunç Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

500

Yorumlar (17)

Mert Çimen:

CHP'li ve iyipartililer siyaset yapmaya çalışmış ancak unutulan bir nokta zaten akp ve MHP yılın başında bütün belediyelerinde metreküp fiyatlarını zararına sembolik fiyatlara indirdiler Ankara'da metreküp fiyatı ne kadar marşta ne kadar bir kıyaslayın

3
13
yanıtYanıtla
cihad çakır:

Madem öyle elektik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına da yüzde elli indirim yapsın akp

9
1
yanıtYanıtla
quantum :

Böyle çürümüş bi zihniyettende başka bi şey beklenmezdi zaten. Ayrıca meclisteki bütün muhalefet partileri acilen doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi için bi teklif versin. Kim destekliyo, kim üç maymunu oynuyo görelim

8
1
yanıtYanıtla
Fason Meil:

Abartmayın! Türkiye'de en pahalı suyu chp'li Antalya Büyükşehir Belediyesi satıyor. İllere göre fiyat araştırması yaparsanız görürsünüz. Üstelik Maraş'ta su Ankara'dan ucuz. chp aklı süre yine algı peşinde...

1
7
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Doğruya doğru....Yapılan iki yüzlülüktür...Kim olursa olsun...

6
1
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bu cehapeli siyasetçiler o kadar boş işlerle uğraşıyor ki amaçları ne anlamak da mümkün değil. Bu istedikleri indirimi gelsinler ankara ve istanbulda istesinler, maraşta su ayı ücrette sanki.

1
6
yanıtYanıtla
Sadık:

Maraşla Ankara bir degil ,her şehir başka.

3
4
yanıtYanıtla
Hakan:

Akp devlet ciddiyetinden uzak.

6
1
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Niye ikiyüzlü siysseti ? En iyisini yapiyor.Niye soracak olursaniz chp istanbulda ve ankarada bedava su vermeyecekmiydi.Sildi zam yapilmiyor diye agliyorlar .Yalan söylemenin ve milleti kandirmanin sonu böyle olur .Beter olursunuz insallah

1
4
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

dolar 3 lirayı geçmeyecek, enflasyon tek hanelere düşecek, yoksulluk, yolsuzluk son bulacak... bakalım bunları söyleyenlerin sonu nasıl olacak:)))

yanıt4
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title