Haberler

İYİ Parti'nin 6'lı Masa'ya dönmek için bir şartı var: Bunu yaparlarsa süreç devam eder

Güncelleme:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, konuk olduğu programda İYİ Parti'nin 6'lı Masa'ya dönüp dönmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Açık kapı bırakan Usta, "Pazartesi yapılacak toplantıya katılım kararı GİK'te değerlendirilecek. Henüz karar verilmedi. Kapı açık. Altılı masa baştaki çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da 'Bu tavrı sürdüreceğiz' denirse bu devam eder" dedi.

6'lı masanın son toplantısında 5 partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda birleşmesine karşı çıkan Akşener, kameralar karşısına geçerek çok sert açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na da adaylık çağrısında bulunan Akşener'in sözleri 6'lı masada deprem etkisi yaptı ancak iki belediye başkanı da Kılıçdaroğlu'na desteklerini belirtti.

KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Yaşanan gelişmeler sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Habertürk yayınına bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6 Mart'ta yapılması planlanan Altılı Masa toplantısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Erhan Usta, "Onunla ilgili karar almış değiliz. Milletvekillerimiz 2 Mart'ta görüşlerini ifade etti, 3 Mart'ta GİB toplantısı yapıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar, toplantılarla değerlendirilecektir. Bence kapı hala açık."

"BAŞLANGIÇ İLKELERİNE DÖNÜLÜRSE DEVAM EDERİZ"

İYİ Parti'nin tekrar masaya oturması için şart koşan Usta, "Pazartesi yapılacak toplantıya katılım kararı GİK'te değerlendirilecek. Henüz karar verilmedi. Kapı açık. Altılı masa baştaki çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da 'bu tavrı sürdüreceğiz' denirse bu devam eder. Ancak 'çalışma ilkelerinden vazgeçiyoruz' denirse olmaz.

"BİZDE HEP 'UZLAŞIYLA ÇIKACAK' GİBİ BİR RAHATLIK VARDI"

Cumhurbaşkanı adayının isminin neden daha önce konuşulmadığı hakkında değerlendirmelerde bulunan Usta, "Bu konu keşke daha önce gelmiş olsaydı. Bu konu masaya gelmedi. Bizim açımızdan beklenti hep 'uzlaşıyla çıkacak' gibiydi. Bu konu, birkaç ay önce masaya gelseydi belki böyle bir gerginlik olmazdı" dedi.

TOPLANTIDA NE YAŞANDI?

İYİ Partili Usta, "Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'na 'Bizim önerdiğimiz iki aday için elinizi siz de kaldırın' diyor. Herkes kendi partisinden isim söylerse nasıl uzlaşı olacak? İş bu kadar sıkıntıya çıktıktan sonra iki başka çağrı yapmak, başka partinin iç işlerine karışmak değil" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Altılı Masa Erhan Usta İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (50)

Halil yılmaz:

Koalisyon dönemleri geliyor aklıma. En küçük tartışmada Anlaşamıyoruz diyerek ayrılıyorlar ülke altı ayda bir seçime gidiyordu. Zırt kuşağı bilmez o dönemleri, onlar sanıyor ki eskiden daha iyiydi

387
498
yanıtYanıtla
ERKAN :

z kuşağının bildiği çok şey var

yanıt43
yanıt68
Carsambali:

Devlet deprem bolgesinde canla basla mucadele ediyor..Bunlarin tek dertleri oy ve birbirlerine kur yapmalari...yaziklar olsun bunlara...Ulkeyi bunlara emanet etmek demek,intihar gibi birsey...

123
289
yanıtYanıtla
ERKAN :

geç bu işleri korkuyla oy devşirme bitti

yanıt34
yanıt34
Arslaner:

%60 ve üzeri alabilecek kişi varsa o da Recep Tayyip Erdoğan.

170
241
yanıtYanıtla
Başka Murat:

59/14."...Kendi aralarındaki çarpışmaları ise pek şiddetlidir. Sen onları birlik sanırsın, oysa kalpleri paramparçadır. Bu, şüphesiz onların akletmeyen bir kavim olmaları dolayısıyla böyledir.

153
242
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

Inandigin kitapta kul hakki yemek milleti enkaz altında 2 gün ölüme terketmek ne anlama gelir onuda yazsana bilelelim

yanıt64
yanıt46
Ufuk Gökceoglu:

Allah razi olsun kardesim

yanıt37
yanıt6
mesut:

Hakan yalan söyleme be kardeş. Devlet sabahında oradaydı. Basında yazan herşeye inanma

yanıt6
yanıt5
KARAYEL:

@mesut cok haklisin gardas, hele hele yandas medyanin dedigine ve yazdigina asla...

yanıt0
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title