Haberler

İYİ Parti'de çöküş devam ediyor! Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir de istifa etti

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partideki görevlerinden ve üyelikten istifa ettiğini açıkladı. Aydemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa gerekçesini, "Partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim" ifadeleriyle açıkladı. Aydemir, 2022 yılında DEVA Partisi'nden istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra istediği sonucu alamayan İyi Parti'den art arda istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Sosyal medyadan açıklama yapan Birol Aydemir, parti üyeliğinden ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

"BU NEDENLE SİYASETE GİRDİM"

Aydemir istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " İyi Parti'deki görevlerimden ve üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım. Siyaseti sadece ülke ve milletimiz için güzel şeyler yapmanın bir aracı olarak gördüm. Bu nedenle siyasete girdim. Çünkü kurumsallığın oldukça zayıf olduğu ülkemiz; sosyal, ekonomik, hukuki tüm bileşenleri ile siyasetten aşırı derecede etkileniyor.

İYİ Parti'de çöküş devam ediyor! Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir de istifa etti

"AYNI ROTADA İLERLEYEMEYİZ"

Ülkemizin mevcut siyasi atmosferindeki 'doğru' alternatif olma yolunda partimizin karar alıcı organlarında fikirlerimi beyan etmekten geri durmadım. Ancak, maalesef partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim. Bu sebeple İyi Parti'den ayrılmaya karar verdim. Ancak, bundan sonra da bilgi ve tecrübemi ülkemizin hizmetine sunmaya ve bu doğrultuda çalışmaya/üretmeye inşallah devam edeceğim."

DEVA PARTİSİ'NDEN İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun eski başkanı Birol Aydemir, 2022 yılında DEVA Partisi'nden istifa ederek İyi Parti'ye katılmıştı. Aydemir'in rozetini TBMM'deki grup toplantısı öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Birol Aydemir Deva Partisi Sosyal Medya İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (12)

GÖKHAN UZUNALİ :

Birkaç gün sonra yakasına başka bir rozet takılır. Yeryüzünde bu kadar omurgasız bir siyaset var mıdır acaba ?

60
0
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

IYI PARTI MHP VE DEM KAPATILMALI

20
16
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Çöküşe devam yaşasın demokrasi insanlar artık uyanmaya başladı.

18
4
yanıtYanıtla
Ibrahim Arpaci:

Bunun peşinden gidenin……

18
2
yanıtYanıtla
Zübükzade:

Şimdi kendine :) halkın menfaatleri için yeni bir parti arayacak acaba hangi kapıdan içeri girse

18
0
yanıtYanıtla
Ayhan Kökemli:

Chp nin yan sanayi olarak kurulan partinin chp ye intikali gerçekleşiyor.Chp de birlikte dem lenirler.

5
1
yanıtYanıtla
Cem Çelik:

Sırada hangi parti var

4
0
yanıtYanıtla
Gam sız:

Sayın ablanın yakında MHP rozetini alacak

0
2
yanıtYanıtla
Cemalettin Şükrü Eren:

ben diyorum bunlar yumuşak milliyetçi.çıkar nerde bunlar orda.meral de her girdiği partiyi dağıttı gitt enson kendi partisi kalmıştı onuda bitirdi.ya 40 yaş üstrü siyasetçileri gazetecileri hepsini men edeceksin.valla bak bunlar milleti birbirine kırdırmaktan başka dertleri yok

2
0
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Bu ne ya oradan oraya oradan oraya.size oy veren insanları keriz yerine koymak bunların yaptıkları.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title