Haberler

İttifak ortağı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı

Güncelleme:

Deprem bölgesindeki en hayati önem taşıyan gereksinimlerden olan çadırların Kızılay tarafından AHBAP Derneği'ne satılması büyük tartışma yarattı. Olayın yankıları sürerken Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağıran Destici, "Herkes biliyor gereğinin ne olduğunu. Mutlaka, sorumluluklarının gereği neyse, görevini daha ehil, daha güzel şekilde yapabilecek kadrolara bırakmaları gerekir" dedi.

Kızılay'ın deprem çadırlarını satmasına ilişkin tartışmalar devam ederken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"BURADA AKIL DEVRE DIŞI KALMIŞ"

Aynı zamanda Cumhur İttifakı ortaklarından olan Mustafa Destici, konuyla ilgili değerlendirmesinde " Kızılay'dan, yöneticilerinden beklenen nedir? Bu deprem olduktan sonra, depolarında kaç tane çadır varsa tamamını bir saniye bile bekletmeden bölgeye sevk etmeleri gerekirdi. Daha sonra imal ettikleri hepsini de hiçbir yere satmadan direkt bölgeye ücretsiz olarak göndermeleri gerekirdi. Burada akıl devre dışı kalmış, çok açık ve net söyleyeyim" dedi.

"GEREĞİNİ YERİNE GETİRMESİ GEREKİR"

Açıklamasının devamında Kızılay yönetimini istifaya çağıran Destici, "Sorumluluk sahibi olanların gereğini yerine getirmesi gerekir. Herkes biliyor gereğinin ne olduğunu. Mutlaka, sorumluluklarının gereği neyse, görevini daha ehil, daha güzel şekilde yapabilecek kadrolara bırakmaları gerekir. Çünkü aynı zamanda burada bir vebal vardır. 'Çadırı sattığımız dernek de zaten çadırı götürüp depremzedelere kuruyor' gibi bir savunma olmaz. Burada önemli olan Kızılay'ın ne yaptığıdır, vatandaş ona bakıyor, sonrasının bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

"ŞİRKET KURMASINI DA DOĞRU BULMUYORUM"

Kızılay'ın bir hayır kurumu olduğunu ve bağışlarla yürüdüğünü ifade eden Destici, şöyle devam etti: "Gıda için de aynısı, elinde ne varsa tamamını deprem bölgesine sevk etmesi gerekir. Neticede bir hayır kurumu, bağışlarla yürüyor. Ben şirket kurmasını da doğru bulmuyorum, birileri doğru bulabilir. Geçmiş dönemlerde de kurulan şirketleri var. Kızılay ve benzeri kurumların şirket kurmalarını da doğru bulmuyorum. İşte kurdukları zaman bu tür tartışmaların içinde kalırlar."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mustafa Destici Kerem Kınık Kızılay Deprem Ahbap Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

500

Yorumlar (19)

Tiyatro:

İhtiyacı olmayan isteyen varsa tabiki satacak. İhtiyacı olana verecek. Doğrusu budur. Öyle yapıyor zaten Kızılay. Satdiği parayı gene deprem zedelere kullanıyor. İhtiyacı olmayan para verip deprem zedelere dağitmak istiyor . Ne var bunda? Korkudan evine çadır kurmak isteyenlerde var. Neyi yanlış?

17
95
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Kızılay satar da önceliği afet anında halka yetecek kadar stok bulundurup en hızlı sekilde hizmete sunmaktır. afetin ilk günleri satış yapamaz.! elindeki bütün imkanlarla 1 vatandaş mağdur olmayacak kadar hizmeti sunar,sonraki afet için stogunu tamamlar ve kalanları satabilir ancak.

yanıt45
yanıt6
Erkan Can :

Bir kaç kurumun başına getirilmiş ve ehliyet sahibi olmayan insanın istifasıyla da bitmemeli bu iş, getirenler de ne sebeple,neye dayanarak bu insanlara o yetkileri vermiş sorulmalı. Ayrıca kesinlikle sorumlu siyasiler de istifa edip gerekiyorsa yargı karşısına çıkmalı.

85
16
yanıtYanıtla
oguz:

yapmayın sayın destici adam ne güzel ticaret yapıyor

84
13
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

onlar istifa etmez görevden affını isteyebilir affetmek Allaha mahsus bir şey ama bu zatlar affı nereden ister bilinmez

90
7
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

İlla Erdoğan'ın kovmasını bekliyor. İstifada bir erdemdir

80
16
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

O Yetkilendirmemis miydi , Haberi Yokmuydu, Tanimadiklarina Yetki Veriyor mu ?

yanıt33
yanıt4
Ottoman1299:

İyi bari.. kızılay üretsin. kendisi dağıtacağı çadırları başkalarına bedava versin. sonra o çadırı alanlar kendi reklamlarını yapsın.. ve devlete küfür etsin. niye . kızılay dağıtamıyor mu ? satmasında .. vermesinde. ne güzel istanbul be

30
61
yanıtYanıtla
Es Es:

Destici Eskişehirliyken partiden Ankaradan daha fazla oy alıyor diye seçiliyorsun. Kendi memleketinden seçilmeyi bir dene bakalım seçilebilecekmisin?

67
23
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Bende Eskliym, Sen o koskoca Ovaya tarım alanlarına binalar diken yıllardır seçilen kaygan zemine binalara izin veren CHP li başkanı ve sizi deprem olduğunda görücem

yanıt4
yanıt22
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title