Haberler

İsyancılar Moskova yolunda, Putin nerede? Kaçtığı iddialarına Kremlin'den jet yanıt

Güncelleme:

Paralı askerlerden oluşan Wagner'in başlattığı isyan, Rusya'yı dünyanın bir numaralı gündemi yaptı. Putin isyancılara rest çekerken, bazı kentlerde sıcak çatışmalar başladı. Wagner Moskova'ya ilerlerken, Putin'in ülkeyi terk ettiği iddiaları ise Kremlin Sözcüsü Peskov tarafından yalanlandı.

Rus yönetimine karşı isyan başlatan Wagner Grubunun girdiği Rostov ve Voronej'de askeri hareketlilik devam ediyor. Bazı noktalarda sıcak çatışmalar yaşanırken, Putin'in ülkeyi terk ettiğine yönelik iddialar ortaya atıldı. Kremlin Sözücü Peskov ise "Putin Kremlin'de. Çalışıyor" ifadelerini kullandı.

MEDVEDEV'İN DE ŞEHİR DEĞİŞTİRDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Putin'in sağ kolu olan eski Başbakan Medvedev'in de ailesi ve yardımcılarıyla birlikte Moskova'dan ayrıldığı öne sürüldü. Putin'in ise Wagner güçlerinin hedef olarak belirlediği başkent Moskova'dan başka bir kente ya da ülkeye geçmiş olabileceğine dair söylentiler ortaya atıldı. Kremlin bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

SABAH KAMERALAR KARŞISINA ÇIKIP MEYDAN OKUDU

Öte yandan gözlerin çevrildiği Rusya lideri Putin sabah saatlerinde isyana karşı sessizliğini bozdu. Kameralar karşısına geçen Putin, "Mücadelemizi sürdürüyoruz. Bin yıllık tarihimiz var ve şu an tarihimiz kuruluyor. Birlik içinde olmalıyız. Hiçbir şey önemli değil şu an. Düşmanlarımız bizim birliğimizi yok etmeye çalışıyor. Askerimiz bizim için şu an ayaktalar." dedi.

İsyancılar Moskova yolunda, Putin nerede? Kaçtığı iddialarına Kremlin'den jet yanıt

"BU TÜR KALKIŞMALAR ÜLKEMİZİ SIRTIMIZDAN BIÇAKLAMAKTIR"

Konuşmasının devamında ifadelerini daha da sertleştiren Putin, şöyle devam etti: "Buradaki tüm askeri unsurlara bir talimatım var. Halkımızın güvenliği ve bağımsızlığı için mücadele edeceksiniz. Rusya'yı çok güçlü bir ülke haline getirdik. Birliğimizi bozacak her türlü eylemden vazgeçilmeli. Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır.

"BU HALKIMIZA BİR DARBEDİR

Biz bugün devletimizi her türlü savunmaya hazırız. Hainliktir. Şu an askerlerimizi desteklemek istiyoruz. Wagner güçlerinin arasında şu an hainler var. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.

"BU HATADAN GERİ DÖNÜN"

Hem kanun önünde hem vatandaşların önünde cezalarını görecekler. Şu an bir Rusya vatandaşı olarak elimden gelen her şeyi yapacağım. Yeter ki halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını çekecek. Bu hatadan çekilin ve bu suçu yapmayın."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Moskova Kremlin Rusya Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (4)

Metin Yalcin:

Wagner psikopatları Dünya'nın her yerinde işledikleri cinayetlerin hesabını kendi sahibi eli ile verecek, bu saatten sonra Putin bunları 7 sülalesi ile birlikte bu Dünya'dan kazır ..

108
23
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

esas katliamcı putin konusma ordan

yanıt2
yanıt4
Hayrettin Soyer:

Putin - Erdogan -Xi Ping Halkin sectigi diktatorler. Amerikali Diktatorleri "2 partili demokrasiden seciliyor. Dunya Diktatørler tarafindan yonetiliyor, Nato ise Bu diktatorlugun iyi yurumesi icin ortami hazirliyor.

1
10
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Diktatör seçimle gelip,seçimle gitmez...Diktatör chp deki gibi on üç kez kaybedip hala partinin başında duran kişiye denir...Bizi yorma anlamını bilmediğin kelime varsa Lutfedip...Google veya Tdk sözlüğüne bakarsaniz iyi olur...saygılar..

yanıt0
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title