Haberler

İstanbul seçimi için sürpriz gelişme! Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'a iki rakip daha geliyor

Güncelleme:

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış beklenirken son genel seçimde Millet İttifakı içinde yer alan Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin İstanbul'da aday çıkarmak için son hazırlıklarını yaptığı öğrenildi.

Yerel seçim sonuçlarında gözlerin çevrileceği İstanbul'da AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ile ittifaksız seçime gireceği görülen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yarışacak. Ancak bu ikili yarışın sonucunu belirlemede diğer partilerin tutumu da etkili olacak.

İKİ PARTİ'DEN YEREL SEÇİM HAMLESİ

Özellikle AK Parti'den oy alabilecek partilerin çıkaracakları adaylar ve yürütecekleri kampanyalar özel önem taşıyor. Bu noktada yeni hamlelerse son genel seçimde Millet İttifakı içinde yer alan iki partiden bekleniyor.

SAADET PARTİSİ: 3. YOL BİZ OLACAĞIZ

2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da aday çıkararak 103 bin oy alan Saadet Partisi bu seçimde daha iddialı bir aday ve güçlü bir kampanya yürütmeyi planlıyor. Partililer son aylarda sıkça kullanılan "3. yol" ifadesine gönderme yaparak, "O bahsedilen 3. yol biz olacağız" diyor. SAADET'in İstanbul adayının bu ay sonunda açıklanması planlanıyor.

DEMOKRAT PARTİ İSTANBUL ADAYI İÇİN SON HAZIRLIKLARINI YAPIYOR

AK Parti tabanından oy alma potansiyeli olduğunu söyleyen Demokrat Partililer de İstanbul'da aday çıkarmak için son hazırlıklarını yapıyor. Gazeteduvar'ın haberine göre Demokrat Parti'de seçim sürecine dair, "2019 seçimlerinin ilk turu 13 bin oyla kazanıldı. Demokrat Parti 22 bin oy almıştı. Önümüzdeki seçimde İstanbul'da aday çıkarmamızın İmamoğlu'na katkısı olacağını düşünüyoruz. O nedenle muhalefet içinde partiler birbirine karşı daha çok saygılı olmalı" uyarısı yapılıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu Demokrat Parti Murat Kurum İstanbul Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500

Yorumlar (27)

gunay yanug:

emekliler akp yi bitirir

181
206
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Acaba !

yanıt76
yanıt26
esrefpasali:

15 milyon emekli var, esleri cocukari ile sen hesapla, 15 milyon net oyla iktidar olunur, emeklilerin rizasi var, AKP nin emeklilerden ciddi oy potansyeli var, ona guveniyor. emeklilerde riza gosteriyor oy veriyor AKP ye ........ciddiye alinmiyorlar, parti cesidi cok, vaadi guzel olan baska partilere oy verseler, vaadini tutmuyana tekrar oy vermeseler BELKI duzelir...futbol kulubu gibi parti tutan cok,

yanıt70
yanıt29
Hacı Şembeki:

Seçilecek Belediye Başkanı.....Emekli Maaşını mı Arttıracak...

yanıt91
yanıt31
Alfabe Tiyatro:

Emekliyim ama Ak Partiliyim. Boş yapma provokatör

yanıt70
yanıt105
Onur Yener:

Kurum kazanır, İmamoğlu Uludağ'da sezonu açar, hayırlı olsun Türkiyem...

yanıt66
yanıt47
Bükücü:

Bu iki parti aday çıkarırsa İmamoğlu'nun başkanlığı garanti olur

91
143
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

sırf ak parti kazanmasın diye.. olan saadetliler değil miydi kazanamayacağız yerde boşuna aday çıkarmaya gerek yok diye. Bu ne sahtekarlık? saadet Chp den istanbulu alan değil artık istanbulu veren konuma geldi yazık.

96
61
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sevgili İmamoğlu'nun ekmeği yağlanıyor ...

56
100
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Murat Kurum Insallah rahat alir.Akp secimin kazanacaktir diye yazdim hepsi yazdiklarimi dislike yaptikar.Murat Kurum rahat kazanacaktir yaziyorum sikiysa dislike yapin bakalim chpnin usaklari

49
53
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title