Haberler

Irak Başbakanı: Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür

Güncelleme:

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür" dedi. Sudani, Türkiye ile su paylaşımı konusunda "stratejik anlaşma" sağlandığını ve Irak topraklarının komşu ülkelere saldırı için kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür" dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Sudani, yaptığı açıklamada ülkesinin ortak çıkarlar ve iyi komşuluğa dayalı dengeli politika izlediğini belirterek, Türkiye ile başta su paylaşımı olmak üzere birçok alanlarda anlaşma imzaladığını belirtti. Türkiye ile su paylaşımı konusunda "stratejik anlaşma" sağlandığını aktaran Sudani, "Sulama sistemlerini modernize etmek amacıyla 10 yıl boyunca devam edecek anlaşmalara imza attık. Bu anlaşma özellikle Irak'ın su paylaşımında etkisi çok olacak" dedi.

Kalkınma Yolu Projesi'nin temel ilkelerini içeren dörtlü mutabakat zaptının imzalandığını dile getiren Sudani, "Kalkınma Yolu Projesi sadece mesafeleri kısaltmayı amaçlamıyor. Bu proje bölge halkları ve kültürleri için bağlayıcı bir köprü haline gelmesinin yanı sıra bölgenin güvenlik ve istikrarını destek sağlayacak" dedi.

"Irak topraklarını hiçbir gücün başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere saldırmasına kullanılması için müsaade etmeyeceğiz"

Görüşmede iki ülke arasındaki güvenliğin ele alındığını aktaran Sudani, "Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür. Irak topraklarını hiçbir gücün başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere saldırmasına kullanılması için müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kudüs bir İslam sembolüdür"

Filistin'de devam eden İsrail saldırılarına değinen Sudani, "Kudüs bir İslam sembolüdür. Filistin'deki mukaddes sembollere hakaret etmek kabul edilemez" dedi. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Irak Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title