Haberler

İmamoğlu: Tuzla Belediye Başkanı 2 Nisan günü 62 milyonluk ihale yapıp birilerine vermiş

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinden yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbata töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul Tuzla'da seçimi kazanan Eren Ali Bingöl'e mazbatasının hala verilmediğini söyleyen İmamoğlu, "Öğreniyoruz ki Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken, hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyonluk ihale yapıp birilerine veriyor. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. İBB müfettişlerimizi görevlendirdi. İhaleyi veren de alan da rahat olmasın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de düzenlenen mazbata töreninde açıklamalarda bulundu. İstanbul Tuzla ilçesinde seçimi kazanan Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesine tepki gösteren İmamoğlu'ndan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile ilgili gündem yaratacak bir iddia geldi. İmamoğlu, "Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken, hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyonluk ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. İBB müfettişlerimizi görevlendirdi. İhaleyi veren de alan da rahat olmasın" dedi.

"GERİ DÖNÜŞ ÇABALARI NAFİLE ÇABALAR OLUR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbata törenindeki açıklamalarından satır başları şu şekilde; "Bu seçim Türkiye siyasi tarihinin en önemli kırılmalarından birisidir. Ve artık geriye dönüş olmaz. Demokrasi bir kere uyandı mı, özgürlük bir kere hayat buldu mu ondan kimse kaçamaz. Geri dönüş çabaları nafile çabalar olur. Hatırlayın 31 Mart 2019 gecesi AA'nın veri akışını kesmesiyle başlayan süreçte ne yazık ki bir anlayışla mücadelemiz vardı. O anlayış makamları ya da bir seçim bölgesini, İstanbul'u kendi mülkü gibi gören bir anlayış. Tabi bu anlayışın neler yaptığını birlikte gördük.

"ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR"

Millet iradesini hiçe sayan o anlayış 23 Haziran 2019'da aslında esaslı bir demokrasi dersi aldı. Ama maalesef buradan yeterince ders çıkartmadı. 2019'da başlayan o süreç bugüne kadar farklı boyutlarıyla birlikte aralıksız bir şekilde devam etti. 5 yıl boyunca bizleri engellemek, başarısız kılmak için ellerinden geleni yaptılar. Dönem dönem fazlasıyla gerçek dışı suçlamalar ve iftiralarla bizi halkın gözünde küçük düşürmeye çalıştılar. Siyasi maksatlı mesnetsiz davalarla her gün ayrı bir teftiş ve soruşturmayla bizi yıldırmaya uğraştılar. Tabi 5 yıl boyunca onlar bizimle uğraşırken biz ise gerçek hayata, milletin bize yüklediği sorumluluğa yani İstanbul'un sorunlarıyla mücadele ettik. Pazar günü yapılan seçimde yalnızca bizim 5 yıllık performansımız oylanmadı. Aynı zamanda hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle siyaseti dizayn etmeye çalışan, kendini milletin üzerinde gören anlayışın meşruiyeti de oylandı. Oylamanın sonucu ortadadır. Milletin iradesini beğenmeyip kendi isteklerini dayatanların halkın seçilmiş temsilcilerini yok sayıp engellemeye çalışanların, devletin, hukukun, yargının ve demokrasinin ayarlarıyla oynayanların milletin vicdanında yeri olmadığını milletimizin asil tavrı sandıkta tescil etmiştir.

İmamoğlu'ndan mazbata isyanı: Tuzla Belediye Başkanı 2 Nisan günü 62 milyonluk ihale yapıp birilerine vermiş

"BU SEÇİM KANAL İSTANBUL İÇİN HAYATİ BİR REFERANDUMDU"

İstanbullular iktidarın bu şehrin iradesine yönelik politika ve uygulamalarını kesin olarak mahkum etmiştir. Bu seçim aynı zamanda Kanal İstanbul için hayati bir referandumdu. Halkımız toplu bir şekilde İstanbul diye haykırdı. Beton kanal projesini tarihin tozlu raflarında hayata geçmeyen bir ibret projesi olarak kalmasını milletimizle birlikte sağlayacağız. Bir cumhurbaşkanı, 17 bakan ve müesses medyanın yüzde 95'i ve her türlü devlet imkanıyla hatta bizlerin vergisiyle yaşamını sürdüren kamuya ait kamu kuruluşlarıyla kampanya yürüten, seçimi kazanmak için her yolu mübah gören, para dağıtmak, seçmen kaydırmak gibi birçok anlamsız siyaset anlayışı bu seçimle millet nezdinde geri dönülmez bir biçimde mahkum olmuştur.

"MİLLETİMİZ DERİN VİCDANINI VE FERASETİNİ GÖSTERMİŞTİR"

Kendisini desteklemeyen siyasi partileri ve siyasetçileri rakip değil de sanki düşmanmış gibi gören ve göstermek isteyen o anlayış açıkça mağlup olmuştur. Milletimiz derin vicdanını ve ferasetini göstermiştir. Halkın yaşamakta olmuş olduğu ekonomik zorlukları önemsemeyen, bu zorluklarla başa çıkması için vatandaşa verilen sosyal desteklerle kendi çıkarları adına alay eden o kibirli anlayış mahkum olmuştur. Metro ve diğer büyük yatırımlarımızın hayata geçmesi için gereken imzayı atmaktan kaçınan, sahip olduğu yetkiyi halkın zararına sonuna kadar istismar eden o yönetim anlayışı mahkum olmuştur. 31 Mart'ta İstanbullular bu şehirde ve bu ülkede hukuk, demokrasi ve sosyal adalet istediklerini açıkça ve haykırarak ortaya koymuştur. Bence bu yönüyle tarihe geçecektir.

"NEDEN MAZBATA VERİLMİYOR?"

Açık farkla kazandığımız Tuzla'da benim genç yol arkadaşım Eren Ali Bingöl'e neden mazbata verilmiyor? Yüzde 11 farkla kazanmış arkadaşımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Öğreniyoruz ki Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken, hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyonluk ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp. Böyle bir kamu ahlakı olamaz. İBB müfettişlerimizi görevlendirdi. İhaleyi veren de alan da rahat olmasın.

"TELAŞINIZ NE?"

Beykoz ve Gaziosmanpaşa'da tüm sandıkları yeniden sayma konusundaki telaşınız ne? Bunu yapmayın. Haksızlık yapıyorsunuz ama haksızlığın ötesinde başka kötülüklere fırsat veriyorsunuz. Gözümün nuru gibi Beykoz'daki seçim sonucuna, gözümün nuru gibi GOP'taki seçim sonucuna buradaki her zaman adaleti önde tutan parti yöneticilerimle birlikte, takip edeceğimizden kimse şüphe duymasın. Yaptığınız adaletsizlikler işinize yaramıyor. Bu tür politikalar nedeniyle sadece partiniz güç kaybetmiyor millete de zarar veriyorsunuz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Eren Ali Bingöl Eren Ali Bingöl Ekrem İmamoğlu Ali Bingöl İstanbul Bingöl Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (104)

Sinan Bulduk:

Son yıllardaki en iyi yetiştirilmiş , hazırlanmış projedir Eko..Samimet , dürüstlük maskesi süper..Yalan söyleme süper..Algı yönetme oluşturma profesyonelce..Allah , senin şerrinden bu ülkeyi emin eylesin..

643
1151
yanıtYanıtla
Besir Besenk:

yaptıklarının aynısını akp belediye başkanları yapınca zerre kadar ses çıkarmayanlarin bugün eleştirmeye hakkı yok. sen Turgut Altınok un mal varlığına bir bak istersen ??????

yanıt782
yanıt207
dikduran adam:

koyunların suratına etse bile yarabbi çok şükür derler öyle bir kitle oluştu bu eko gibileride kitliyor kitleyebildikleri kadar

yanıt168
yanıt335
KILIÇ ASLAN:

Bir dönem çalıyorsa benim paramı çalıyor diyenler vardı hatırlarsanız. Şimdi vatandaş çalınacak paramda kalmadı diyor. O yüzden söylediğinize katılsam da; insanlarda artık akp ye güven kalmadı. Onların farkı da kalmadı. Al birini vur diğerine dönemine çoktan geçildi. O yüzden bir dahaki seçimde chp iktidar olur..

yanıt342
yanıt122
suleyman altıntaş:

BOP 'ta çok iyi yetiştirilmiş ve hazırlanmış bir projeydi. Yıllardır tıkır tıkır işledi. Ama şimdi lastik patladı.

yanıt238
yanıt58
Adem Örnek:

Aminn, bence bu eko ülkenin başına gelebilecek en kötü tercih.

yanıt219
yanıt307
Gökhan Eker:

a haber de ve devletin akp borozanı kanalı trt de öyle diyor çünkü değil mi. onların demesi ile öyle olmaz.

yanıt169
yanıt60
Ahmet Melih ALEMDAR:

Aynısını rahmetli Erbakan Hoca da diyordu. Proje bu adam oy vermeyin diye hatırlar mısın yaşın yeter mi ?

yanıt113
yanıt25
Doğrucu vatandaş:

Siz de onlardan farklı mısın? Hepiniz aynısınız çünkü ülkede Ahlak kalmadı, Ahlak. Hangi parti, hangi siyasi gelirse gelsin tek amacınız ülke kaynaklarını kendi çıkarlarınıza göre kullanmak!

281
52
yanıtYanıtla
Ghost BLue:

Bak gerçekten bu yorum %100 katılıyorum milletin hırsı para olmuş kimse güven veremiyor çıkacak bir alternatif yok biri kazık çaktı gitmiyor biri desen ne konuştuğunu bilmiyor yalakalık peşinde vay halimize ülkenin durumu vahim ha belediyelere demiyorum şuanda ülke yönetenleredir bu lafım geçen sömürüyor bu kadar basit belediyelerde de çalışan her türlü kazanır alternatif olmadığı sürece

yanıt2
yanıt0
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title