Haberler

İdealler, Rol Modelleri Ödül Töreni

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Niye biz Ortadoğu ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz? Çünkü komşularımızda barış ve huzur olmazsa bizde de olmaz."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Niye biz Ortadoğu ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz? Çünkü komşularımızda barış ve huzur olmazsa bizde de olmaz. Peki oralarda ne istiyoruz? Çok basit. kendi halkımız için ne istiyorsak onu istiyoruz. Eğer bunu istemezsek iki yüzlülük yapmış oluruz. Kimsenin rejimine müdahale etme çabamız yok. Bir zulüm varsa o insanlara karşı buna da sessiz kalamayız" dedi.

Bakan Davutoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği "İdealler, Rol Modelleri Ödül Töreni"ne katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşen "İdealler, Rol Modelleri Ödül Töreni"ne Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gazeteci Taha Akyol, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversite yetkilileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı içinde değişik kültürel, etnik mezhebi kimlikler olabilir. Ama hiçbir kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği önüne geçemez ve hiç kimse ait olduğu başka kimlik üzerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği önüne bir önlük getirerek üstünlük iddiasında bulunamaz. Kadim kültüründen gelen orak kimliğimizle bugün modern kültürün vatandaşları olarak benimsediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlığı kimliği örtüşecek. Bunu benimseyeceğiz. Bunu sadece bir siyasal kimlik olarak değil bütün o kadim kültürlerinin harmanladığı kimlik olarak benimseyeceğiz" dedi.

"Size güven olması açısından söylüyorum; iki hafta önce Avrupa'da bir konferansta şöyle bir şey söyledim 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak her sabah kalktığımızda bu ülkenin vatandaşı olarak nasıl bir dünyaya uyandığımızın muhasebesini yapmak durumundayız" diyen Davutoğlu, "Sağımıza batıya doğru döndüğümüzde Yunanistan, İspanya, İtalya, İrlanda'ya kadar büyük bir ekonomik kriz kuşağı var. Şimdi sizin çağınızdaki çocuklar, öğrenciler, geleceğe hazırlanan gençler Yunanistan'da büyük bir karamsarlık içinde. Aynı gençler İtalya gibi gelişmiş ülkelerde de aynı kaygıyı taşıyor. Son iki yıl içinde Avrupa'da iki milyona yakın insan iş gücü kaybına uğradı, işini kaybetti. Türkiye'de 2.5 milyona yakın insan yeni iş gücüne sahip oldu. Yani Türkiye AB üyesi olsaydı işsizlik dengelenecekti" diye konuştu.

Hükümetin Ortadoğu ülkelerine olan ilgisinin nedenlerine de değinen Bakan Davutoğlu, "Niye biz Ortadoğu ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz? Çünkü komşularımızda barış ve huzur olmazsa bizde de olmaz. Peki oralarda ne istiyoruz? Çok basit. Kendi halkımız için ne istiyorsak onu istiyoruz. Eğer bunu istemezsek iki yüzlülük yapmış oluruz. Kimsenin rejimine müdahale etme çabamız yok. Bir zulüm varsa o insanlara karşı buna da sessiz kalamayız" şeklinde konuştu.

Törende "İdealler, Rol Modelleri" alanında ödüle layık görülen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gazeteci Taha Akyol ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'na ödülleri takdim edildi.

Törenin ardından Bakan Davutoğlu, katılımcı öğrencilerle birlikte bir süre sohbet ettikten sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Sağlam Ahmet Davutoğlu Taha Akyol Bursaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title