Haberler

İçişleri Bakanı Muammer Güler Açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden vardiya değişimi sırasında kaçtıklarını belirterek, "Bölgede geniş bir çalışma yapılmaktadır."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden vardiya değişimi sırasında kaçtıklarını belirterek, "Bölgede geniş bir çalışma yapılmaktadır. Böyle bir eylemin başka destekler ile gerçekleştirildiği düşünülmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Güler, Yemen Mahalli İdareler Bakanı Ali Al Yazidi ile yaptığı görüşmenin ardından Bakanlık Konferans Salonu'ndan ortak basın toplantısı düzenledi. Güler, iki ülke arasındaki ilişkilerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki imzalanacak işbirliği anlaşması karşılıklı iyi niyetlerin nişantaşı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, yerel yönetimler haricinde diğer konulardaki işbirliği olanaklarını da görüşmek istediklerini ifade eden Yazidi ise, "Kültürel işbirliği çerçevesinde Türkiye ile mutabıkız. Mahdudlar ve Eski Kur'an-ı Kerim sayfalarının tekrar tamir edilmesi konusunu yararlı görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara yönelik saldırıyla ilgili bir soru üzerine Güler, bugüne kadar DHKP-C'nin yaptığı 11 eylemin tüm failleri için işlem yapıldığını kaydetti. Aranan zanlılarla ilgili kırmızı bülten çıkarma dahil tüm işlemlerin yapıldığını söyleyen Bakan Güler, takibin 'yerini biliyorum hemen alırız' anlamına gelmediğini, zanlıların bütün teknik imkanlar kullanılarak takip edildiğini vurguladı.

Bu olaylardan sonra istihbarat birimlerinin 6 ayrı bilgi notuyla yetkilileri bilgilendirdiğini anlatan Güler, bu zanlıların kullanılacağı bilgisinin verildiğini ifade etti. "Polisimizin başarısının takdir edilmesi ve geçmiş olsun denmesini bekleriz" diyen Güler, olayın siyasi olarak değerlendirildiğini ve buna teşkilatın üzüldüğünü kaydetti.

Bakan Güler, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 14 tutuklu 4 hükümlü toplam 18 kişinin vardiya değişimi sırasında kaçtıklarını belirterek, "Kaçan kişilerle ilgili olarak yoğun çalışma yapılmaktadır. Yapılan ilk incelemede Cezaevi'nin kuzeyine doğru tünel kazıldığı ve tünelin içerisinde aydınlatma düzeneğinin bulunduğu anlaşılmıştır. Bölgede geniş bir çalışma yapılmaktadır. Böyle bir eylemin başka destekler ile gerçekleştirildiği düşünülmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından geniş bir soruşturma yapılmaktadır. Yakalanmaları için her türlü gayret gösteriliyor. Böylesine organize bir hareketin mutlaka içeriden veya dışarıdan bir destekle işbirliği ile yapılması şüphesi vardır" dedi.

Belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili de Güler, "Görevi ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun bu tür yanlış işlem yapanlarla ilgili hem biz idari yönden gerekli araştırmaları mülki müfettişlerimiz aracılığıyla yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Güler ve Yazidi, ortak basın toplantısının ardından mahalli idareler ile ilgili işbirliği anlaşmasına imza attı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bingöl Ali Al Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title