Haberler

HDP'nin aday çıkarmayacak olmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Güncelleme:

Emek ve Özgürlük İttifakı adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını ifade etti. Konuk olduğu canlı yayında konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "HDP eşittir PKK'dır, YPG, PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor? Bunu benim milletim düşünsün. Benim vatandaşım millidir, yerlidir. Özellikle dışarılardan yönetilen emperyal kafaların mahkumu değildir" dedi.

Türkiye Genel Seçimler için 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.

"BU DENKLEMDE CHP'NİN YERİ NEREDE KALIYOR?"

HDP'nin 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına değinen Erdoğan, "HDP en başından beri bu masanın yedinci ortağı idi. Biz masanın altında demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. CHP'nin HDP ile asgari müşterekleri olduğunu biliyoruz. HDP eşittir PKK'dır, YPG, PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor? Bunu benim milletim düşünsün. Benim vatandaşım millidir, yerlidir, özellikle dışarılardan yönetilen emperyal kafaların mahkumu değildir. Emperyal kafaların tamamen dışında milli ve yerli olan yönetime benim vatandaşım layıktır. Benim vatandaşlarımı Kürt de olsa, Zaza da olsa, bunların ölümüne neden olanları dışarı çıkartmak için gayret sarfediyorsak bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi alemde veremeyiz?" dedi.

"GEREKEN DERSİ AZİZ MİLLETİM VERECEK"

Açıklamasının devamında "HDP'lerin planları arasında neler var?" diyen Erdoğan, "Kandil'deki talimatlarını uygulamak var. 6'lı Masa'nın görüştüğü HDP budur. Kandil'deki terörist elebaşları da zaten 6'lı Masa'nın kendileri için umut verdiğini söylüyorlar. Meral Hanım HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez demişti. Şimdi HDP kumar masasına otormuş durumda. HDP elbette taleplerinin karşılanmasını isteyeceklerini açıkça belirtiyorlar. Bu talepleri Kandil belirliyor. 14 Mayıs'ta inşallah hepsine gereken dersi benim aziz milletim verecek" ifadelerine yer verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Pervin Buldan YPG PKK Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Mehmet:

Helalin var Reisim insanların aklına göre konuşuyorsun.

4
26
yanıtYanıtla
Murat Keskin:

ne fark eder isterse 10bin yapsın, 5 pide alsa ortalama bir aile aylık 1500 para yapar, diğer gıdaları siz düşünün, sadece karın doyurursun.

19
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Maaşa zam yapıldığında enflasyon yukarı. Piyasaya para çıkacak demektir. Peki kaynak nasıl bulunacak ? Açıklar ,borçlar almış başını gidiyor. MB matbaasından başka çare yok. Yani karşılıksız paranın değeri olmayacak demektir. Böyle düşünüyorum..

20
3
yanıtYanıtla
kubilay kuzu:

“Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir. Biz Cumhuriyeti kurduk, o on yaşını doldururken demokrasinin bütün icaplarını sırası geldikçe uygulamaya koymalıdır.” (Mustafa Kemal Atatürk) Hakkıyla #CHP

7
1
yanıtYanıtla
Gold Hair:

Eğer gerçekten HDP =PKK=ypg ise mecliste ne işleri var ve neden görüşüyorsunuz merak ediyorum. Bir başkan olarak sizin yıllardır çoğunlukta olduğunuz meclisinizde grupları olmasına neden müsade ediliyor merak ediyorum?

5
1
yanıtYanıtla
VaioNokia:

chp 20 yıl boyunca iktidarlık iddiasında bulunamaması ak partideki yanlışlardan dolayıdır. ama chp nin seçim tarihine bakarsak en son 70lerde zar zor iktidar olabilmiş. böylesine vasat altı, böylesine diktatoryal kılıçdaroğlu, ilkelerine böylesine ters ittifak yapan chp bu ülkeye bir çivi çakabilir mi?

2
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İktidar görüştüğü tarihten bu yana ne değişti. Ak olanı kara eden nedir. Yoksa hem mi karaydı.

3
0
yanıtYanıtla
Hasan Ali Dağlı:

2001 den 2016 temmuzuna kadar açılımlarla yanında oldunuz. Sonrasında kapatma davasıyla karşılarında tabi MHP yi kandırıp ittifak olmak için

1
1
yanıtYanıtla
Ramazan Küçükkaya:

siz adaletli olsaydınız 3600 haksızlık yapmazdaydınız zaten oylar sizeydi

0
1
yanıtYanıtla
Ali Kelesoglu:

Millet yerlidir doğru

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title