Haberler

Haberal'ın Siyasete Girme Nedenini Kardeşi Açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, Ergenekon davasının siyasi olduğunu, bunun hesabının da siyasi olarak sorulacağını söyledi.

-ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP'nin Zonguldak 1'inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, Ergenekon davasının siyasi olduğunu, bunun hesabının da siyasi olarak sorulacağını söyledi. Prof. Dr. Ali Haberal, "Bu hesabın sorulmasında Haberal ailesi olarak bizim de bir katkımız olursa bizim için en büyük onurlardan biri olacaktır. Hocanın siyasete girmesinin en büyük nedeni budur" dedi.

CHP'nin Zonguldak milletvekili adayları ve partililer, dün akşam Haberal ailesinin davetiyle Deniz Kulübü'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. İl Başkanı Tümer Peker ile birlikte CHP Zonguldak milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal'ın da katıldığı yemekte milletvekili adayları kendilerini tanıtarak partililere hitap etti. Prof. Dr. Mehmet Haberal adına ise kardeşi, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Haberal konuştu. AK Parti iktidarıyla Türkiye'de birçok değişim yaşandığını belirten Prof. Dr. Ali Haberal, en önemli değişimlerin yaşam hakkı, insan hakları ve hukuksal haklarda olduğunu söyledi. Bunun en büyük zararını gören, bilen ve yaşayan ailelerden olduklarını, başta ağabeyi Mehmet Haberal olmak üzere üniversitenin rektörleri, hocaları ve bilim adamlarının haksız yere mahkum edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Haberal, ağabeyinin sağlık sorunları nedeniyle kaldığı hastaneden Silivri'ye nakledilmesiyle herkesin muradına erdiğini kaydetti.

'CEZAEVİNDE OLMASINI YURT DIŞINDA ANLATAMIYORUM'

Dünyanın takdir ettiği, bugün ABD'nin en büyük uluslararası kuruluşunun ödüle layık gördüğü tek Müslüman cerrah Prof. Dr. Haberal'ın Silivri Cezaevi'nde olduğunu yurt dışındaki toplantılarda bir türlü anlatamadığını vurgulayan Prof. Dr. Ali Haberal, "En son ekim ayında yapılan ödül törenine ben katıldım. Burada da şimdi benzer bir görevi ben yükleniyorum. Vekillik kadar zor bir görev yok. Asıl yokken vekilliğin görevini taşımak çok zor bir olay" dedi.

'AĞABEYİM HESAP SORMAK İÇİN BÜTÜN GÜCÜNÜ KULLANACAK'

Bugün gelinen noktada davanın hukuksal mercinden çıktığını ve siyasi hale geldiğini savunan Prof. Dr. Ali Haberal, şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle bu davalar siyasidir ve bunun hesabı da siyasi olarak sorulacaktır. Bugünkü iktidardan bu hesabı soracak olan da CHP'dir, Meclis'teki temsilcileridir, halkımızın kendisidir. Dolayısıyla bu hesap sorulacaktır. Bu hesabın sorulmasında Haberal ailesi olarak bizim de bir katkımız, bir payımız olursa bizim için en büyük onurlardan biri olacaktır. Hoca'nın siyasete girmesinin en büyük nedeni budur. Bu hesap yerinde sorulacaktır, Meclis'te sorulacaktır. Dolayısıyla siyasi hesabı sormak için ağabeyim bütün gücünü kullanacaktır. Bu güç hep birlikte olacaktır, sizlerle olacaktır. Bu iktidarın gidişi Zonguldak'ta bozulacaktır. Bu bayrak Zonguldak'ta kalkacaktır, Türkiye'de devam edecektir. "

Ağabeyinin Zonguldak'tan aday gösterilmesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Prof. Dr. Ali Haberal, "Sayın Köksal Toptan ne kadar Zonguldaklıysa, Sayın Haberal da o kadar Zonguldaklıdır" dedi.

SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Öte yandan, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın seçim bürosu, Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğraflarının yanında CHP afişleriyle süslenen seçim bürosunda, Prof. Dr. Haberal'ın yazdığı 'Suçum Ne' adlı kitabı ile fotoğrafının yer aldığı anahtarlık, çakmak, kalem ve araç kokuları ücretsiz dağıtılmak üzere hazır tutuluyor. Prof. Dr. Mehmet Haberal ile diğer 4 milletvekili adayının fotoğrafları ile süslenen seçim otobüsü ile sadece Prof. Dr. Haberal'ın fotoğraflarının yer aldığı 2 ticari araç da seçim bürosunun önünde, seçim propaganda çalışmalarında kullanılmak üzere bekletiliyor.

Çevredeki esnafın 'Hayırlı olsun' dileklerini kabul eden Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, bu sabah seçim bürosuna gelen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından seçim takvimi konusunda bilgilendirildi. İlk seçim bürosunu açtıklarını belirten Osman Haberal, "İlçeler ve beldelerde de bürolarımızı açacağız. Allah'ın izniyle var gücümüzle seçimden başarılı bir sonuç almak için çalışacağız. Ağabeyimin yokluğunu hissettirmeyeceğiz. Seçim otobüsü seçim boyunca Zonguldak'ta çalışacak. Bunun yanında 35 araç daha gelecek. Tüm köylere, en ücra köşelere kadar gideceğiz. Hatta sağlık ekipleri kurulucak ve ücretsiz sağlık taramaları yapılacak" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title