Haberler

Gezi Parkı davasından tutuklu Can Atalay'ın avukatları tahliye kararı bekliyor

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiği Gezi Parkı davasından tutuklu olan TİP milletvekili Can Atalay'ın avukatları, tahliye kararı bekliyor. Avukatlar, basın açıklaması yaparak Can Atalay'ın özgürlüğünü talep etti.

ANAYASA Mahkemesi'nce (AYM) hak ihlali karar verilen Gezi Parkı davasından tutuklu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay'ın avukat meslektaşları, tahliye kararı verilmesi için basın açıklaması yaptı.

Anayasa Mahkemesi dün cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın "Seçilme hakkı" ile "Kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti. Bunun üzerine Can Atalay'ın meslektaşları ve arkadaşları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. "Can Atalay meclise. Can Atalay'a özgürlük" pankartı açan grup adına konuşan avukat Kemal Aytaç, "Özgürlük istiyoruz ve bugün Can Atalay'ın tahliyesini bekliyoruz. Hepinizin bildiği üzere Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Olması gereken doğru bir karar verdi.Bu kararı dün verdi ama biz hala bugün adliyenin önündeyiz. Bu karar yerel mahkemeye geldi mi, gelmedi mi, kalemden bilgi alamıyoruz. Hakim yargıç, mahkeme duruşma yapıyor. Şu anda dört beş tane daha duruşması var ve Can Atalay ile ilgili ses yok, soluk yok" dedi. Daha sonra açıklama yapan avukat Muzaffer Değirmenci de AYM'nin kararının kesin olduğunu, kısa karar da olsa kararın infazının bir an önce gerçekleştirilmesi ve Can Atalay'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade etti.

Can Atalay'ın avukatlarından Aktay Taşçı ise, "Dünden beri mahkeme kaleminden sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Böyle bir dosyanın bu kadar gündemde olan bir milletvekili hakkında verilen bir kararın mahkeme kalemine ulaşması ve oradaki kalem memurlarının bunu bilmemesi diye birşey kabul edilemez. Böyle bir şeye inanmamızı beklemesin kimse. Karar buraya ulaştı biliyoruz. Anayasa Mahkemesi bunu teyit etti, kararın buraya gönderildiğini söyledi. Can Atalay hakkında tahliye kararı verilmesini, Can Atalay'ın Hatay halkına verdiği sözleri yerine getirebilmesi için millet meclisine gönderilmesini talep ediyoruz" dedi. Avukat Kemal Aytaç ise, yeniden söz alarak "Anayasa Mahkemesi kararı ortada.Yerel mahkemenin yapaağı tek şey var. Can Atalay'ın tahliye edilmesi gerekiyor " dedi. Meslektaşları basın açıklamasının ardından Çağlayan Adliyesi içindeki atrium alanında oturma eylemi başlattı.

Diğer yandan, AYM'nin kısa kararının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştığı, ancak mahkeme heyetinin henüz bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Milletvekili Hukuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title