Haberler

İttifakta görüş ayrılığı! Erdoğan emekliler için yılbaşını işaret etti, Fatih Erbakan karşı çıktı

Güncelleme:

Temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25 oranında zammın yetersiz olduğu yorumlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz" diye konuşmuştu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Emeklilerimizin yılbaşını bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de mağdur durumdadırlar" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Emeklilerimizin yılbaşını bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de mağdur durumdadırlar. Avrupa'yla kıyaslandığında aradaki uçuk fark net bir şekilde ortada. Muğla'dan her zaman yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli. Gereğinin yarından tezi yok bir an evvel yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

KONGREDE KONUŞMA YAPTI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Muğla İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kongrede konuşan Erbakan, emeklilere yapılan zam hakkında konuştu.

Fatih Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli

"EMELİLERİN YILBAŞINI BEKLEYECEK DURUMU YOK"

Erbakan, enflasyon canavarının, hayat pahalılığının ve faturaların yılbaşını beklemediğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, emeklilerimizin mağduriyetlere dikkat çekerek gerekenin yılbaşı itibariyle yapılacağını söyledi. Emeklilerimizin yılbaşını bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de mağdur durumdadırlar. Avrupa'yla kıyaslandığında aradaki uçuk fark net bir şekilde ortada. Emeklimizin durumu neden Avrupa'nın bu kadar altında? Faturalar hayat pahalılığı, enflasyon yılbaşını beklemiyor. Biz en başından beri emeklilerimize de mutlaka seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade ettik. Ömrünü ülkesine, insanına hizmet için adamış olan emeklilerimize haksızlık edilmemesi gerektiğini defalarca ifade ettik. Ne yazık ki bu konudaki adımlar yılbaşına kalmış durumdadır. Muğla'dan her zaman yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli. Gereğinin yarından tezi yok bir an evvel yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

Fatih Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli

"KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ İÇİN ADIMLAR ATILMALI"

Kademeli emeklilik düzenlemesi konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi için gereken adımların bir an evvel atılması gerekiyor. Maaş zamları vatandaşın eline geçmeden erimiş, buhar olmuş, gitmiş. Özellikle akaryakıtın ÖTV'sine yapılan artışlar. Bir ülkede akaryakıt, enerji fiyatı arttığı zaman bütün maliyetler artar. Neden? Üretimin ve nakliyenin maliyeti artar. Dolar için. Bu da bütün ürünlerin fiyatlarına yansıdı. Yeniden Refah Partisi olarak ifade ettiğimiz gibi borç, faiz, zam, vergi ekonomisi uygulamalarından bir an evvel vazgeçilmelidir. Cumhur İttifakı'na girerken AK Parti ile yapmış olduğumuz mutabakatta da bu gerçekleri birer birer vurgu yaptık. Bu adımların atılması gerektiğini söyledik. Kamuda tasarruf tedbirleri sıkılaştırılmalı ve israf ortadan kaldırılmalıdır."

Öte yandan kongrede Muğla İl Karması Kız Hokey Takımı sporcuları tarafından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a forma hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Fatih Erbakan Fatih Politika Ekonomi Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500

Yorumlar (40)

Yusuf Algan:

Fatih erbakanda kendini bir şey zantediyor seyırcilere oynuyor oy almak için

38
114
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

yalanmı söyliyor kimin oynadığını çocuklar biliyor sen uyu

yanıt5
yanıt1
Kartal Q7:

Ağlamayın emekliler şuan bu ülke bu ekonomik krizdeyse sizin yüzünüzden

76
69
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Hadsiz terbiyesiz kimse ağlamıyor hakkını arıyor!

yanıt5
yanıt1
Alfakurt:

Seçim için milleti perişan ediyorsunuz ama millet ona göre oy kullanacak

60
14
yanıtYanıtla
harun karabulut:

Sana güvendik oy verdik erbakan lütfen ciraklar ve staja verdiğin sözü de unutma tek umudumuz sensin önce Allaha sonra sana inandık kademeli emeklilik craklik yasayı çıkarttı r

3
21
yanıtYanıtla
Cem Demirci:

8 Ağustos Meclis Açılıyor , Tüm Emeklilerimiz İsteklerinizi Paylaşın Lütfen.

21
1
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Ne yılbaşı ya! Dalga geçer gibi, kira zam ayı geldi ev sahibi %25 kabul etmiyor sözde satmış yeni ev sahibi 12.000 istiyor o da şimdi ki fiyat kabul edersek 6 ay sonra ise ne olur ALLAH bilir. Emekli ölsün mü?

16
2
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Halk yeteri kadar telef oldu. Maalesef Memur maaşlarıyla asgari ücretli aynı miktarda vergi verirken hükümetin adaletsizliğini daha net görüyoruz

14
3
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

yok ya nuh diyor peygamber demiyor bugünde cuma,gider namaz kılar emeklide arkasından ağlar,beddua eder hak getire sonumuzu

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title