Haberler

Eski TBMM Başkanı Toptan Açıklaması

"Seçim barajını indirirken Türkiye'deki istikrarı bozacak bir adım atmamak lazım çünkü istikrarın ülkemize neler kazandırdığını son 11 yılda gördük"

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Seçim barajını indirirken Türkiye'deki istikrarı bozacak bir adım atmamak lazım çünkü istikrarın ülkemize neler kazandırdığını son 11 yılda gördük" dedi.

Toptan, partisinin Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İslam dünyasının kendi içinde savaş halinde olduğunu, Türkiye'deki Müslümanların huzur ve güven içinde iftarını yaparken Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Pakistan'da ve Afganistan'daki Müslümanların sofra bulamadığını, bulsalar da  huzur içinde iftar yapamadıklarını söyledi.

Türkiye'deki huzurlu iftarlar için herkesin demokrasiye ve haline şükretmesi gerektiğini ifade eden Toptan, "Ülkemizin daha ileri gidebilmesi için herkesin dua etmesi ve elinden geleni yapması gerekir. Hem demokrasimize hem de halimize şükretmemiz lazım. Demokrasinin nimetlerini çok iyi bilmemiz gerekir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü daha iyi bilmemiz ve Türkiye'nin daha ileri gidebilmesi için herkesin dua etmesi lazım" diye konuştu.

Filyos Projesi

Filyos Projesi'yle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu vurgulayan Toptan, şunları kaydetti:

"En son limanla ilgili gelişme kamuoyuyla paylaşıldı. Orada da 'Avrupa Birliği (AB) fonlarından elde edeceğimiz parayla daha çabuk yapılabilir' diye bekledik ama geçen sürede AB'yle ilişkilerimizde olumsuzluklar öne çıktığı için daha fazla beklememe adına en azından altyapı işinin milli kaynaklarımızdan yapılması kararı verildi. Belki bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekebilecek. Gerekli görüşmeler yapılacak ve bundan sonra iş kendi rutininde gidecek.

Öbür taraftan Filyos projesiyle ilgili yapılması gereken işlerin hemen hemen hepsi bitti. İller Bankasının bir harita çalışması var. Bundan sonra burada yer tahsisi için herhangi bir engel kalmıyor. Filyos Projesi(nde aksayan hiçbir şey yok."

Seçim barajının düşürülmesiyle ilgili taleplere de değinen Toptan, "Seçim barajının bir miktar indirilmesinde fayda var. Seçim barajını indirirken Türkiye'deki istikrarı bozacak bir adım atmamak lazım çünkü istikrarın ülkemize neler kazandırdığını son 11 yılda gördük. Bu nedenle onu bozmadan barajın indirilmesini isteyen kesimin ve Avrupa'nın uygulamasını dikkate alarak bir miktar indirilmesinde bana göre fayda olur" şeklinde konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Politika

Oğuz Kağan Köksal Zonguldak Merkez Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title