Haberler

Türkiye ile normalleşmenin konuşulduğu dönemde Esad'dan "af" kararı: Milyonlarca Suriyeli evlerine dönebilir

Güncelleme:

Türkiye ile Suriye arasında ikili ilişkilerin normalleşmesinin konuşulduğu günlerde Beşar Esad dikkat çeken bir hamle geldi. Suriye'de asker kaçaklarına yönelik yeni af ilan edilirken, 3-4 ay içinde teslim olanlar hapis cezası almayacak. Af ilanı, Türkiye dahil çok sayıda ülkede yaşayan Suriyelinin dönüşü açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye'den Suriye ile ilişkilerin yeniden normalleşmesine yönelik üst üste sinyaller gelirken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan dikkat çeken bir karara imza attı. Beşar Esad, ülkede asker kaçaklarına yönelik yeni af ilan etti. Esad tarafından imzalanan kararnamede, 3-4 ay içinde askerlik bildiriminde bulunanların hapis cezası almayacağı kaydedildi. Kararnamede, zorunlu askerlik görevinden kaçan ülkedeki kişilerin 3, ülke dışındakilerin ise 4 ay içinde teslim olmaları halinde hapis cezasından muaf tutulacağı açıklandı.

GERİ DÖNÜŞ İÇİN ÖNEMLİ KARAR

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, af kararının 21 Aralık'tan öncesini kapsayacağı vurgulandı. Suriye hükümeti daha önce de benzer kararnamelerle af ilan etmişti. Af ilanı, Türkiye dahil çok sayıda ülkede yaşayan Suriyelinin dönüşü açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİ GÜNDEMDE

Bu adımın son dönemde Türkiye'den gelen Suriye'yle normalleşme sinyalleriyle aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Suriye ile normalleşme adımları konusunda "Siyasette dargınlık olamaz" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, geçen hafta da "Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Önce istihbarat örgütlerimiz, ardından savunma bakanlarımız, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim" demişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da "Erdoğan'ın Suriye'yi kapsayan üçlü görüşme önerisine olumlu bakıyoruz" diyerek Moskova'nın konuyla ilgili Şam'la temasta olduğunu açıklamıştı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Tutankamon Hoca:

Enayimi gidecekler maaşları veriliyor hastaneleri bedava ilaclar bedava faturaları devletten birde calışıyorlar gitmezler niye gitsinler böyle yğlı kapıyı bırakıp bizim askerlerimizde vatanı koruyor onlarda nargile ceksin

832
183
yanıtYanıtla
Halit:

bu adama asla güvenmezler o af eder şebbihaları infaz edip yok eder ler muhaberatı(suriye istihbaratı) bu konuda mahirdir

193
416
yanıtYanıtla
FERDİ BAKIR:

Gittiğin dakika askersin. Bir çoğuda ortadan kayboluyor. Bu 40 cı affın kimi kandırıyorsun

145
359
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Esad cığım bizdeki vatanda?lsrını geri al türk kimliği olanlarıda al dana her konuda yardim ederiz

239
14
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

esat af etse ne olacak bulmuşlar yağlı kapıyı işimize aşımıza göz dikmişler mevcut iktidar bunları ülkeye iyice yerleştirip bunlarla aramızda iç savaş çıkaracak

191
44
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Anlaşılan Esad'ın askere ihtiyacı var başka hangi adımları atacağından bahsetmemiş. Kim yutar bu zokayı

42
181
yanıtYanıtla
SELİM TAŞOĞLU:

bizde kaçakları barındırıp doyuralım

41
2
yanıtYanıtla
İsmail Kabadayı:

Ankaralı namık diyordu ya hiç bekleme gelmezler bu film burada bitti ;)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title