Haberler

Esad'dan 11 yıl sonra BAE'ye tarihi ziyaret

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 11 yıl sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 11 yıl sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'deki iç savaşın başlamasından 11 yıl sonra ilk kez bir Arap ülkesine ziyarette bulundu. Dün Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gelen Esad, Suriye ile bağları yeniden güçlendirmeye istekli olduklarına dair yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. BAE Başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashed Al Maktoum ile de bir araya gelen Esad, daha sonra başkent Abu Dabi'ye gelerek Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüştü. Devlet medyasında yer alan haberlerde Veliaht Prens'in, "Suriye'nin, Arap güvenliğinin temel direği olduğunu ve BAE'nin de onlarla işbirliğini güçlendirmeye istekli olduğunu vurguladığı" aktarıldı. Liderler, BAE'nin Suriye'ye nasıl siyasi ve insani destek sağlayabileceğini ve ülkeler arasındaki ekonomik ticareti nasıl teşvik edebileceğini de konuştu.

Esad, daha önce Rusya ve İran'ı da ziyaret etmişti.

ABD'den hayal kırıklığı mesajı

ABD, BAE'nin Esad'ı karşılama kararı nedeniyle, "derinden hayal kırıklığına uğradığını ve rahatsız olduğunu" belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Esad rejimiyle anlaşma yapmayı düşünen devletleri, rejimin son 10 yılda Suriyelilere yaptığı korkunç vahşeti dikkatle tartmaya çağırıyoruz" dedi. ABD, iç savaşı çözmede ilerleme kaydedilene kadar Esad ile ilişkileri normalleştirme çabalarına karşı olduğunu belirtmişti. - ABU DABİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşik Arap Emirlikleri Beşşar Esed Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title