Haberler

İsrail'in boş beşik tiyatrosunu Türkiye çürüttü

Güncelleme:

ABD'li milyarder Elon Musk'a dünkü İsrail ziyaretinde Hamas'ın 7 Ekim'deki operasyonlarının sonuçlarını göstermek için içi boş kovanlarla dolu boş bir beşik gösterildi. Görüntülerin manipülasyon içerdiğini belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Görüntüler incelendiğinde, 'saldırıdan kalma boş mermi kovanları' ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir" açıklaması yaptı. Öte yandan kovanların MG3'ün mühimmatı olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'un İsrail'i ziyareti sırasında servis edilen "İçinde çok sayıda boş mermi bulunan beşik" görüntüsünün manipülasyon içerdiğini bildirdi.

BOŞ BEŞİK TİYATROSU

ABD'li milyarder Elon Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere dün İsrail'e gitti. ABD'li milyarder Elon Musk, daha sonra ziyaret kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi. Ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarınca 7 Ekim'de saldırıya uğrayan beldede yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Netanyahu da sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaştı. Gazze'de öldürdüğü binlerce çocuğu unutan Netanyahu, boş beşik gösterdiği Musk'la fotoğrafına "Hamas'ın işlediği insanlığa karşı suçları yakından göstermek için Elon Musk'la Kibbutz Kfar'ı gezdim" notunu düştü.

Elon Musk'ın İsrail ziyareti sırasında manipülasyon iddiası

"BEŞİKTE HERHANGİ BİR HASAR GÖRÜLMEMEKTEDİR"

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Musk'ın İsrail ziyareti sırasında yayımlanan görüntülerin, İsrail'in propagandasını bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.

Musk'ın ziyareti sırasında, "Hamas'ın Kibbutz'a saldırısının sembollerinden biri olan beşik" ifadeleriyle servis edilen görüntülerde manipülasyon tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "Musk'a gösterilen beşiğin içinde çok sayıda boş mermi kovanı görülmektedir. Öte yandan 12 Kasım'da Eski New Jersey Valisi Chris Christie'nin ziyareti sırasında kaydedilen görüntülerde bu ayrıntı yoktur. Beşiğin, 'içindeki çocukla Hamas saldırısının ortasında kaldığı' iddia edilmektedir. Görüntüler incelendiğinde, 'saldırıdan kalma boş mermi kovanları' ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir. Ayrıca mermi kovanları Merkava tanklarında ikincil silah (makineli tüfek) olarak kullanılan MG3'ün mühimmatıdır. Beşikte, makineli tüfek için kullanılan mühimmat kemeri (zinciri) parçaları açıkça görülmektedir."

Elon Musk'ın İsrail ziyareti sırasında manipülasyon iddiası

"HASAR, PİYADE TÜFEKLERİYLE VERİLECEK ÖLÇÜDE DEĞİL"

Kibbutz'ta bir eve sığınan ve Hamas tarafından bir süre rehin tutulan İsrailli Yasmin Porat'ın, İsrail'in resmi yayın organı KAN Radyosu'nda yaptığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin evlere tank ve silahlarla doğrudan saldırdığını, sığındıkları evin de İsrail tankları tarafından iki kez hedef alındığını söylediği aktarıldı.

İsrail'in Kibbutz'tan servis ettiği görüntülerin, evlerdeki hasarın piyade tüfekleriyle verilecek ölçüde olmadığını gösterdiği belirtilen açıklamada, "Görüntüler, Porat'ın, 'İsrail tankları Kibbutz'taki evleri tankla vurdu' açıklamasını doğrular niteliktedir. Porat, Kibbutz'ta öldürülen insanların, İsrail güvenlik güçlerinin saldırısı sırasında çapraz ateşte öldüğünü söylemiştir." ifadelerine yer verildi.

7 EKİM'DEKİ HAMAS OPRASYONU VE İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. Mutabakat kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridinden 40 İsrailli kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 239 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in boş beşik tiyatrosunu Türkiye çürüttü

İsrail'in boş beşik tiyatrosunu Türkiye çürüttü

İsrail'in boş beşik tiyatrosunu Türkiye çürüttü

Kaynak: AA / Politika

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Elon Musk Türkiye İsrail Yıkım İsrail Politika Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (15)

JY:

LAN YETER BE NE BU FILISTIN SEVDASI ANLAMADIM TUM ARAP DUNYASININ ELINE GECSE BIZI BIR KASIK SUDA BOGARLAR. 1. DUNYA SAVASINDA INGILIZLER ILE BIR OLIP OLUP BIZI ARKADAN HANCERLEYEN BU FILISTINLILER DEGILMIYDI?????? DAHA YENI AZERBAYCANA KARSI EMENILERI DESTEKLEDILER YETER YA ISTEYEN GITSIN FILISTINE YERLESSIN AMA FILISTIN PROBLEMI TURKIYENIN DERDI DEGILDIR.

27
118
yanıtYanıtla
Hikmet Tan :

Mesele arap mı orada çoluk çocuk ölüyor içimize sızmışlardan biride bu

yanıt43
yanıt14
Hasan Has:

Sana denmiyor zaten vatansız lan sensin terbiyesiz

yanıt7
yanıt7
ahmet :

mesele Filistin değil hala anlamadınız mı? Müslüman veya en azından İNSAN olabilseniz anlardınız.

yanıt26
yanıt7
Sabır Çarıkçı:

Sen ve senin gibi düşünenler için, çok daha rahat edebileceğiniz ülkeler var, keşke şansınızı deneseniz.Mesela İsrail,Amerika,, Yunanistan . Ne dersiniz?

yanıt10
yanıt3
Osman Tokgonul:

Yahu bırakın milletin beşiğinin içindeki mermilerin ne olduğunu çözmeyi . Saadete gelinde şu canım Türkiye Cumhuriyetinin sorunlarını çözmeye bakın . Size ne milletin beşiğinden , mermisinden . Abiler , ne olacak bu ülkenin hali . Ayın sonunu zar zor getiriyoruz , siz başkalarının derdiyle dertleniyorsunuz .

28
75
yanıtYanıtla
aristoteles:

Bu ülke düzelmez kardeş herkes yiyici hahahaa

yanıt22
yanıt20
ERKAN ÜNAL:

Yaww bize ne israilden Filistinden haber doğru mu bilmiyorum ama filistin İsrail'de savaştan dolayı azalan endüstriyel ürünler için fazla mesai yapıyormuş,alan razı veren razı,derdi bizi buldu arkadaş,şu ekonomiyi el birliği ile bir düze çıkarmanın planlarını yapalım biz

15
79
yanıtYanıtla
Erdal Sahin:

İsrail devlet televizyonu ve israilli komutan, konser alanını biz helikopterle vurduk diye açıklama yaptı bizim israilliler halen hamas yaptı diye goygoy yapıyor..

56
10
yanıtYanıtla
aristoteles:

Hamas teröristtir Filistin ingilizlerle bir olup bizim Askerlerimizi normalde öldürmedi işkence cektire cektire öldürdü şimdide yaptıkları kalleşliğin cezasını Allah onlara gösteriyor

yanıt13
yanıt42
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title