Haberler

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'a Soruşturma

PKK Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Yakalanıp Türkiye'ye Getirilişinin 9. Yıldönümünde Batman'da Çıkan Olayları "Sevk ve İdari Suçları" İşledikleri Gerekçesiyle, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Bengi Yıldız ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan Hakkında Soruşturma Başlatıldı.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 9. yıldönümünde Batman'da çıkan olayları "Sevk ve İdari suçları" işledikleri gerekçesiyle, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Bengi Yıldız ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan hakkında soruşturma başlatıldı. Kalkan'ın ifadesi alınırken, Milletvekili Bengi Yıldız ise milletvekili sıfatı olduğu ve Meclis izni olması gerekçesiyle ifadesi alınamadı.

Batman Adliyesi'ne çağrılan Batman DTP Milletvekili Bengi Yıldız hakkında Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından toplanan belge ve bilgiler Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilerek hakkında soruşturma açılması istendi. Savcı, Milletvekili Bengi Yıldız'ın Milletvekili sıfatı olduğu gerekçesiyle TBMM izni olması gerektiği için Yıldız'ın ifadesi alınmadı.

(MŞY-AYŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title