Haberler

"Gerekçeleri Görünce Rahat Olup Olmadığını Anlarsınız"

Güncelleme:

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, 4 eski bakan ile ilgili alınan kararda vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu- Komisyon Başkanı Köylü, "Vicdanınız rahat mı?" sorusuna, "Rahat. Gerekçeleri görünce rahat olup olmadığını anlarsınız" dedi Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, alınan kararla ilgili vicdanının rahat olduğunu belirterek, "Gerekçeleri görünce rahat olup olmadığını anlarsınız" dedi. Parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Köylü, üzerlerinde baskı olduğu iddialarına, "Baskı olarak değil. Basında son günlerde bir furya başladı karşılıklı; bir taraf " Anayasa Mahkemesi'ne gidemez', diğer tarafı 'gider' şeklinde... Ben de bunu şuna benzettim; 'karşılıklı iki taraftan havan atışları yapılıyor. ama bizim çok üzerimizden geçiyor, bize sirayet etmiyor' dedim. Yani biz onunla ilgilenmiyoruz. Ben birkaç gündür basını okumuyorum. İlgilenmiyorum kim ne yazıyor, ne çiziyor baskı yok. Baskı filan da yok. Kim baskı yapacak bize? Şimdiye kadar öyle bir şey görülmüş değil" diye konuştu. Köylü, kararın gerekçesini yazdıktan sonra değerlendireceğini belirterek, "Şu an karar için ben ne söylesem yanlış anlaşılır, çok eksik olur. Üç beş cümleyle anlatılacak bir şey değil. Kararımızın gerekçesini yazarız. O gerekçede her şey açık açık ortadadır. O zaman vatandaş beğenir beğenmez, artık takdir onun veya TBMM'nindir" şeklinde konuştu.Bir gazetecinin "Geçen toplantıda çok gergindiniz" demesi üzerine Köylü, "Ben de hastaydım, eşim de hasta... Eşim ameliyat da oldu. Bunları konuşturmayın, ayıp oluyor. Benim de midemde sıkıntı vardı, gidip tedavi olamadım daha" karşılığını verdi. Komisyon'un bakanlar ile ilgili olarak 5'e karşı 9 oyla karar verdiğini belirten Köylü, "Benim bir oyum var, o kadar büyütmeyin" dedi. Köylü, alınan karardan dolayı vicdanının rahat olup olmadığı sorusuna, "Ne diyeyim. Bu sorulacak bir soru da değil" derken, "muhalefet özellikle bu konuda size yükleniyor" sözlerine, "Rahat. Gerekçeleri görünce rahat olup olmadığını anlarsınız" diye konuştu. Komisyon'da gerginlik olduğu, tartışma yaşandığı, hatta bazı milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğünün söylenmesi üzerine Köylü, "Yok öyle bir şey. Bir iki arkadaş biraz sesini yükseltti, o kadar. Bu her zaman olan şey" dedi. Köylü, "Siz Anayasa Mahkemesi'ne güveniyor musunuz?" sorusuna, "O konu benim işim değil. Onu niye gündeme getiriyorsun ki... Benimle ilgisi olan şeyler değil. O tarafa bakmıyoruz" karşılığını verdi. -Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu-Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü

Kaynak: AA / Politika

Anayasa Mahkemesi Hakkı Köylü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title