Haberler

Devlet Bahçeli: Türk milletini "yerel halk" ifadesiyle değersizleştirmeye çalışanlar skandalların asal sorumlusu

Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Nisan nedeniyle yayımladığı mesajında isim vermeden İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu'nun, İBB ve Birleşmiş Milletler arasında mülteciler için hazırlanan mutabakat metninin töreninde Türk vatandaşları için "yerel halk" ifadesini kullanmasına tepki gösteren Bahçeli, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Bahçeli mesajında isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

BAHÇELİ'DEN İMAMOĞLU'NA "YEREL HALK" TEPKİSİ

Bahçeli, İmamoğlu'nun İBB ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi Türkiye Temsilciliği (UNHCR) arasında mültecilere yönelik iş birliğini amaçlayan mutabakat metninin imzalandığı törende Türk vatandaşları için kullandığı "yerel halk" ifadesine tepki gösterdi.

"SKANDALLARIN ASAL SORUMLUSU"

Bahçeli, şunları söyledi: "Türk milletini "yerel halk" ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir."

"MİLLİ FELAKETE ÇANAK TUTMAK, MİLLETE KAST ETMEKTİR"

MHP lideri açıklamasının devamında şöyle dedi: "Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir."

"Bugün imzalayacağımız mutabakat zaptı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile bu hususta hâlihazırda birlikte yürüttüğümüz çalışmaları kuvvetlenecek ve ilerleyen günlerde göçmen ve mültecilerin, yerel halkla bir arada, huzur içerisinde, yaşaması amacıyla gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar için önemli bir destek sağlayacaktır."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İBB Başkanı İmamoğlu 2021 yılındaki söz konusu törende şunları söylemişti: "Bugün imzalayacağımız mutabakat zaptı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile bu hususta hâlihazırda birlikte yürüttüğümüz çalışmaları kuvvetlenecek ve ilerleyen günlerde göçmen ve mültecilerin, yerel halkla bir arada, huzur içerisinde, yaşaması amacıyla gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar için önemli bir destek sağlayacaktır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Hazine Ve Maliye Bakanı Birleşmiş Milletler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek 23 Nisan Türkiye Maliye Çocuk MHP Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? 3-4 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Moğollar Türk mü? Moğolistan Türk devleti mi? 3-4 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (81)

haksız mıyım:

Bu millet rahmetli Erbakan'ın sözlerini dinleseydi bugün ne sığınmacı derdimiz olacaktı, ne Akp sorunumuz olacaktı, ne ekonomik kriz olacaktı... Kendi sonunu yine kendi getiriyor TÜRK milleti. Herkes 17 devlet kurduk diye övünüyor ama kimse 16 devletin neden yıkıldığını düşünmüyor.! Aklınızı başınıza almazsanız 17. devletimizde (T.C) yıkılacak.

868
54
yanıtYanıtla
golebicemarti golebicemarti:

Sayın haksız mıyım: Bu kurulan ve yıkılan devletler ile Rahmetli Erbakan konusunda size tamamen katılıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımızın hiç kabahati yok canım!!! 100 yıl sonra geldiğimiz durum ortada iken Yeni suçlu bulundu oda Sayın Mehmet Şimşek. Saygılarımla.

yanıt108
yanıt15
Demir Acer:

Ve bu adami yalvar yaykar Amerika'dan getirip maliye bakanlığı koltuğuna oturtdular TC yi Avrupa Birliğie girmek hayali ile ab nin baskısı ile kaldırdılar ve bak girdik.

yanıt52
yanıt12
Kurt Savaş:

Ve şimşek gider.

yanıt8
yanıt1
Narter Nart:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşı olmaktan pek çoğumuz gurur duyuyoruz..Bize siyasiler tarafından verilen kıymetin ne olduğunun da pekiyi anlıyoruz.. Ancak her bir defasında kendimizi VATANDAŞLIĞIMIZI yüceltmeye de çalışıyoruz...Lakin vatandaşlığımızı ne şimşek ne bahçeli ne de bir başkasına değer biçtirmeyiz..Bizim VATANDAŞLIĞIMIZ Atalarımızın bize hediyesidir. Oluk oluk akan kanla satın alınmıştır. Bahçeli önce vatandaşlığımızı dolara satanlara kükresin...Bizim showlara karnımız tok...

yanıt7
yanıt0
Reşit Dynç:

Tabelalardan TC yi okullardan Andımızı kaldırdıklarında neden hep susuldu şimdi bu neyin itirazı. Hiç samimi değil...

709
48
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Bedbahtlar. TC ibaresi kaldırılırken nerdeydi

618
33
yanıtYanıtla
İsa Taş:

İyi günleriniz daha yiyin birbirinizi milletin ahı kalmaz merak etmeyin

554
25
yanıtYanıtla
Hüseyın Taşer:

kardeşim kızma en büyük suç sende sen anladın

496
8
yanıtYanıtla
Temha Arak:

m simsek seni hic sevmem

353
105
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title