Haberler

Denizlili gazilere 'Devlet Övünç Madalyaları' verildi

Güncelleme:

Denizli'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları 4 gaziye Vali Ali Fuat Atik tarafından düzenlenen törenle verildi.

Denizli'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları 4 gaziye Vali Ali Fuat Atik tarafından düzenlenen törenle verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları için Valilik konferansında tören düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreni aynı zamanda tüm illerde de eş zamanlı olarak yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Atik, yeri geldiği zaman en kıymetli olan yerlerin bile seve seve feda edilebileceğini belirtti.

"Herkes şehit olma, gazi olma adayıdır"

Şehitlerin kanının misliyle alındığını belirten Vali Atik, "Biz büyük Türk milleti olarak yaşadığımız coğrafya nedeniyle türlü türlü tehditler altında yaşamaya alıştık. Bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Biz Avrupa'da herhangi bir ülkede değiliz. Biz tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. Bir insan düşünün ki vücudunun en önemli yerini kaybetmiş ama yürekten gelen samimi bir duygu ile vatana canım feda olsun diyebiliyor. Tabii bizim milletimizin en önemli özelliği bu. Onun için biz bu topraklarda sonsuza kadar kalma iddiasındayız. Evet bizim bir iddiamız var, bizim büyük bir davamız var. Bu davamız için de yeri geldiği zaman en kıymetli olan gözümüzü, kolumuzu, bacağımızı, canımızı seve seve feda edeceğiz. Birazdan sizlere gaziliğin nişanesi olarak Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen nişanenizi takdim edeceğiz. Sizlerin canını yakan, şehitlerimizin kanını döken herkesten misli ile intikamı alındı, misli ile de hesabı soruldu. Kanınız yerde kalmadı, kalmayacak. Biz büyük Türk milletiyiz. Herkes şehit olma, gazi olma adayıdır. Sizlere vatanım adına, milletim adına teşekkür ediyorum. Kıymetli ailelerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, 2015 yılında Hakkari ili Şemdinli ilçesinde gazi olan Burak Özlü'ye, 2016 yılında Van ili Çaldıran ilçesinde gazi olan Gökhan Yılmaz'a, 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde gazi olan Hüseyin Serinkan'a, 2017 yılında Suriye El-Bab bölgesinden gazi olan Samet Gülüstan'a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi. Törenin ardından gazi aileleri ve yakınları ile bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Denizli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
title