Haberler

Demirtaş, Milletvekili Adayı da Olamayacak

Güncelleme:

BDP-HDP birleşmesiyle eş başkanlık görevi sona eren Selahattin Demirtaş, iki dönem kuralı nedeniyle seçimlerde milletvekili adayı da olamayacak.

Yerel seçimlerde yüze yakın mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yorgunluğunu Diyarbakır’da kendi ifadesiyle ‘on yıldır yapamadığı sosyal faaliyetlere’ katılarak atmaya çalışıyor. Hafta sonu Elazığ yakınlarındaki Hazar Baba dağına yapılan doğa yürüyüşüne katılan Demirtaş, yaklaşık on kilometre sonra zirveye ulaştı.

MİLLETVEKİLİ DE OLAMAYACAK

Bisiklet turlarına katılıp, kitap okumak için artık zaman bulabildiğini belirten Selahattin Demirtaş son zamanlarda yaptıklarını ve gelecekteki planlarını Al Jazeera Türk’ten Abduladir Konuksever'e anlattı. HDP Eş Başkanı olması yönünde yoğun talep olduğunu kabul eden Demirtaş bunun mümkün olmadığını vurgularken, iki dönem kuralı nedeniyle seçimlerde milletvekili adayı da olmayacağını açıkladı.

İşte Demirtaş'ın açıklamarından bir kesit;

İki dönemdir Meclis'tesiniz. Şimdi ailenize ve kendinize ayırdığınız zaman açısından daha mı özgür hissediyorsunuz?

E tabii. Daha fazla okuma fırsatı bulabiliyorsunuz çünkü o yoğun tempo içerisinde kitap okumaya bile zaman bulamıyor insanlar. Dışarıdan daha derli toplu meselelere bakıp düşünebiliyorsunuz. Yani bu benim açımdan bir son değil, bir geri çekilme değil. Fakat bu iş yoğunluğunun, temponun eskisi gibi olmaması şu anda benim için daha rahat. En azından bazı konulara eğilmemi, düşünmemi, araştırmamı kolaylaştırıyor. Evet, aileme de hiç zaman ayıramamıştım bugüne kadar. Birkaç haftadır ailemle biraz daha fazla zaman geçiriyorum.

Onlar da memnunlardır?

Evet, eşim şunu diyor; ‘Bir eş olarak durumdan memnunum ama halkın bir bireyi olarak memnun değilim. Tartışmalar bizi nereye götürür şu anda kestiremiyorum tabii ki. Evet, öneriler var, tekrar eş başkan olmam konusunda ısrarlar da var.

HDP’den mi?

Evet, yani HDP’de eş başkan olmam konusunda hem partiden hem tabandan ısrarlar var, bunun farkındayım. Fakat bu beklentinin sırf şahsıma yönelik olmadığını da biliyorum. Çok büyük bir değerler hareketiyiz biz. Birçok insan bu değerlerin bileşkesi olarak beni görüyordu. Dolayısıyla şahsımda temsil edilen bütün o değerlerin, yeniden önde olmasını, partide görünür olmasını istiyor, bu kadar. Yoksa benim özel yeteneklerimden veya özel durumumdan kaynaklı değil bunun farkındayım. Herkesin içi rahat olsun, bütün o değerler HDP’de de temsil edilecek. Eş başkan kim olursa olsun bütün o değerler partimizde temsilini bulmaya devam edecek."

Bu teklifler yinelendiğinde ‘acaba’ diye düşündüğünüz oluyor mu?

Hayır, HDP’de eş başkan konusunda bir yaklaşımım var. Kongrede eş başkan adayı olmayı düşünmüyorum. Bu düşüncem halen devam ediyor. Yani parti yönetiminde olabilirim, partide başka görevler alabilirim bu benim için hiç sorun değil. Ama şu anda parti kongresine hazırlık yapılırken eş başkanlık benim gündemimde yok.

YENİ DÖNEMDE VEKİL DE OLMAYACAK

Biraz soğumuş olabilir misiniz siyasetten?

Hayır, siyasetten soğumak olmaz. Siyaset bizim yaşamımızın biçimidir artık. Ama seçilmiş olma kimliği işin doğrusu beni çok fazla tatmin etmiyor artık. Yani seçilmiş olmadan da siyaset yapılabilir. Bu son derece mümkün. İllâ seçilmiş olmak gerekmiyor, bir yerin başkanı olmakta gerekmiyor. Bunlar olmadan da siyaset yapılabilir ve ben galiba öbür türlüsünü daha çok arzuluyorum. İki dönem kuralı olduğu için böyle bir tartışma yok zaten. Yeniden adaylık söz konusu değil milletvekilliği için.

Israr olursa?

(Gülüyor) Bunlarla ilgili kestirip atmak, peşin konuşmak tabii ki çok doğru olmaz, önümüze görevler gelirse asla görevlerden kaçmayız fakat ilkelerimiz, tüzüğümüz bunlar hepsi bizi bağlar tabii ki.

 

 

 


 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Selahattin Demirtaş Al Jazeera Türk Diyarbakır Elazığ Politika Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (57)

Düsündüren Adamdfdf@ghgh.de:

Bir Türk ve Sosyal Demokrat olarak bu Adami cok begeniyorum. Bence TR ye en yakisan Cumhurbaskani Adayi. Bütün her kesime esit yaklasan, durusuyla ve tavirlariyla begeni kazanan harika bir Siyasetci.

50
31
yanıtYanıtla
TÜRKseyma_torun92@hotmail.com:

önce adam olsun sonra konuşsun.

yanıt0
yanıt0
POYRAZalperenbozkurt@hotmail.com.tr:

Bir Türk atasözü derki; Eşeğin sırtına bir heybe dolusu kitap yüklesende eşek yine eşektir.

22
34
yanıtYanıtla
YÜZEN ADAkaramanli85330@gmail.com:

TÜRK ATASÖZÜ TABİKİ GENE BİR TÜRK İÇİN SÖYLENMİŞTİR İTİRAFINIZ ICIN KÜRT HALKI OLARAK TESEKKUR EDERİZ :))

yanıt0
yanıt0
Zazakaya_turhan@hotmail.de:

Bir Türk Atasözüde derki(senin gibi fasist Türkler icindir bu kelimede)Senin gibi Esek Hosaftan ne anlar...

yanıt0
yanıt0
simkounutamam79@hotmail.com:

SİYASAL KÜRT HAREKETİ İÇİNDE LİDERLER ÇIKAR..KÜRT LİDERLER KOLTUK SEVDALISI DEĞİLDİR..DEMİRTAŞ GİDER BAYDEMİR GELİR BAYDEMİR GİDER FIRAT ANLI GELİR..BU HAREKET BİLİNÇLİ HALK HAREKETİDİR..KOLTUGA YAPIŞIP KALAN LİDER OLMIYACAKTIR BU HAREKETİN İÇİNDE..

9
46
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

bogazdaki kazakta kurt playboy stili sanirim

8
34
yanıtYanıtla
amedamed@hotmail.com:

Boğazdaki kazak mı hele bi daha bak. Sırf laf atmak için 40 türlü maymunluk yapıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
mersinliamed21@hotmail.com:

DİYARBAKIR LİCE LİYİM ZAZA kürdüyüm, KALKIP SENİN GİBİ ASLINI İNKAR EDİP HARAMZADE Mİ OLUYUM, şeyh said zaza değil miydi , tarihte ne olarak anılıyor , şeyh said kürt isyanı , hemde seni devşiren türklerin tarihinde , KÜRMANÇLARA KÜRT DAMGASINI YAPIŞTIRMIŞSINIZ, KENDİNİZİDE OLMAYAN AYRI BİR MİLLET OLARAK GÖSTERİYORSUNUZ YANİ ZAZA MİLLETİ , GİT Bİ SOYUNU SOPUNU ARAŞTIR , BELKİ ZAZADA DEĞİLSİN , ZAZALAR ESKİ KÜRT BOYUDUR ZAZAKİ LEHÇESİ KÜRTÇENİN ESKİ LEHÇESİDİR ,KÜRTLERİN İLK KONUŞTUĞU LEHÇEDİR , ALLAHA ŞÜKÜR Kİ DEDELERİMİZDEN ÖYLE ÖĞRENDİK ,ASLIMIZI BİLİP İNKAR ETMİYORUZ Not helal olsun sana kardeşim... senin gibi kürtler baş tacıdır...

5
36
yanıtYanıtla
mmtmehmett1309@hotmail.com:

Turkiyenin en ahlaki siyasetçisi DEMORTAŞ tir seninle gurur duyuyoruz

12
25
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title