Haberler

Davutoğlu'ndan faiz artışı sonrası olay sözler: Erdoğan, karar olumsuz sonuçlanırsa Merkez Bankası Başkanı'nı değiştirecek

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 15'e çıkarılmasının ardından bir yorum da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, "Eminim bu karardan sonra bir müddet Sayın Erdoğan ortalıklarda gözükmeyecek. Bu kararın sonuçları olumsuz olursa doğrudan ekonomi yönetimine yüklenecek. Merkez Bankası başkanını değiştirecek. Aynen Naci Ağbal'a yaptığı gibi" dedi.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Gaye Erkan'ın yönetiminde bugün yapılan ilk para politikası toplantısında politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 15'e yükseltti. Karar sonrası hareketlenen dolar 25 lira sınırına kadar çıkarak rekor tazeledi. Faiz artırımıyla ilgili sosyal medyadan yorum yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, karar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre ortalarda görülmeyeceğini söyledi.

Faizin artırılmasını eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faiz oranlarını yüzde 8,5'tan 650 baz puan artışla yüzde 15'e çıkardı. Şimdi soru sormak bize cevap vermek ve hesap vermek Sayın Erdoğan'a düşer.

"NAS ORTADA PEKİ SİZ NEREDESİNİZ?"

Sayın Erdoğan yıllardır 'nas ortada iken sana bana ne oluyor' diyerek dini kavramlarımızı kendi akılsız politikalarına alet etmişti. Sayın Erdoğan nas ortada peki siz neredesiniz? Eminim bu karardan sonra bir müddet Sayın Erdoğan ortalıklarda gözükmeyecek. Bu kararın sonuçları olumsuz olursa doğrudan ekonomi yönetimine yüklenecek. Merkez Bankası başkanını değiştirecek. Aynen Naci Ağbal'a yaptığı gibi.

"BUNUN SORUMLUSU SİZSİNİZ"

Nas dendiğinde Müslümanın yüreği titrerdi eskiden. Şimdi insanlar nas dendiğinde ekonomik felaketin sebebi olarak gördükleri acı bir tebessümle kullandıkları kavram geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Sizin nas kavramı başta olmak üzere dini kavramlarımızı istismar etmeniz karşısında sessiz kalan din adamları, ilim adamları bunun sorumlusu.

"KREDİ FAİZ ORANLARI ACABA KAÇ?"

Vatandaş bir tüketici kredisi almaya kalktığında, bir şirket ticari kredi almaya kalktığında acaba faiz oranları kaç? Mevduat faiz oranları yüzde 45, ticaret kredisi takriben yüzde 50. Bir aldatmaca içinde yaşıyorsunuz. Düşük faiz diyerek, nas diyerek kendinize yakın şirketlere selektif kredi uygulamasıyla yıllarca servet transferi yaptınız. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptınız. Kur Korumalı Mevduatla açık bir şekilde tefeciliği kurumsallaştırdınız. Bu politikada beklenen olmadı. Ne bekleniyordu? Kur istikrara kavuşacaktı. Bir saat içerisinde Türk lirası yüzde 3 değer kaybetti. Bunun da sorumlusu sizsiniz.

"DİNİ KAVRAMLARIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Gün nasıl da doğru anlamak, dini kavramları yeniden ihya etmek ama aynı zamanda akılcı ekonomi politikalar uygulama günüdür. Devriniz doluyor Sayın Erdoğan. Sanmayın ki son seçim zamanı sizin bu politikalarınız ibra etmiştir. Son seçim neticelerine güvenerek akılsız politikalarınıza devam etmeyin. En önemlisi nas başta olmak üzere dini kavramlarımızdan elinizi çekin artık."

Kaynak: ANKA / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası Naci Ağbal Ekonomi Sözler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

500

Yorumlar (10)

Carsambali:

0.000000001 oyu olan bir partiyi meclise sokmak her babayigidin harci degil..KK kendinle gurur duy..

5
1
yanıtYanıtla
Bakkal Market:

Sizin masanızdan hayırmi gelir be, hâlâ konuşmaya yüz buluyorsunuz ya helal olsun

5
1
yanıtYanıtla
Metin Akarsy:

Sen En Son konuşacak kişisin... Vatandaşa gerçekleri anlatmıyorsunuz, Batı'nın kayığında bu milleti sömürmek için uğraşıyorsunuz...!!! Milli değilsiniz!

5
0
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

chp ne diyelim sana. bir ilin ilçesindeki toplam oyu bile alamayacak kişiyi başımıza bela ettin şu adamı ne dedinde buralara getirdin

4
0
yanıtYanıtla
OsmanlıMuhafızı1453:

Sevmem ama haklı

1
3
yanıtYanıtla
nuran:

Siz pardon kimdiniz?

3
0
yanıtYanıtla
EkSeS:

Faiz artirmak ekonimede bir etken ve hükümet icin dengeyi saglamasi cin bir arac/ayar. Bunu simdiye kadar kullanmak istemedi ki, faizi indermenin de , artirmanin da yan etkileri oluyor. Ekonomistler artik faizi artirma ayariyla düzenleyelim diyor .. RTE de elbette " Hadi bakalim, dedigin gibi olacak mi görecegiz" demesi de gayet normal. Bunun nesini elestirebilirsin. Düsük olunca övdünmü ki , yükselirken elestiriyorsun ?!

2
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Arap Ahmet Konuştu...

3
0
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Sonuç olumsuz olurda niye değiştirmesin ki. Gayet normal

2
0
yanıtYanıtla
Geliyor Az Kaldı:

Git başımızdan yahu git. Sen gidince herşey düzelecek.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title