Haberler

Danimarka Kraliçesi Margrethe II Tahttan Çekildi, Yeni Kral Veliaht Prens Frederik

Güncelleme:

Danimarka Kraliçesi Margrethe II, 52 yıl sonra tahttan çekilme beyanını imzalayarak resmen tahttan çekildi. Yerine Veliaht Prens Frederik kral unvanını aldı.

Danimarka Kraliçesi Margrethe II'nin resmen tahtan çekilmesinin ardından ülkenin yeni kralı Veliaht Prens Frederik oldu.

Danimarka'nın 83 yaşındaki Kraliçesi Margrethe II, Danimarka Kabinesi ile yaptığı toplantıda tahttan çekilme beyanını imzalayarak, 52 yıl sonra resmen tahtan çekildi. Ülkenin yeni kralı Margrethe II'nin oğlu Veliaht Prens Frederik oldu.

Kraliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Kraliçe Margrethe'nin Danimarka Kabinesi ile yaptığı toplantıda tahttan çekilme beyanını imzalayarak, resmen tahtan çekildiği ve Veliaht Prens Frederik'in kral unvanını aldığı ifade edildi. Toplantıda ayrıca kraliyet ailesi üyelerinin de hazır bulunduğu açıklandı. Dünyanın en eski monarşilerinden biri olan Danimarka'da taç giyme töreni yapılmıyor.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kraliçe Margrethe'nin tahtan çekilmesinin ardından başkent Kopenhag'taki Christiansborg Sarayı'nın balkonuna çıkarak, binlerce kişinin önünde üç kez "Çok yaşa Kral X Frederik" diyerek, Frederik'i Danimarka, Grönland ve Faroe Adaları'nın kralı ilan etti.

Kral ilan edilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada Frederik, "Umudum yarının birleştirici kralı olmaktır. Bu, hayatım boyunca üstlendiğim bir görev. Gururla, saygıyla ve keyifle üstlendiğim bir görev" dedi.

Kral Frederik, konuşmanın ardından at arabasıyla 1750'lerde inşa edilen ve Kopenhag'ın merkezinde yer alan Danimarka kraliyet ailesinin resmi ikametgahı Amalienborg Sarayı'na doğru hareket etti.

Yaklaşık 900 yıldır ilk kez kraliyet ailesinden biri tahtı gönüllü olarak bıraktı

Kraliçe Margrethe II, yılbaşı gecesi yaptığı konuşmada tahtı en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik'e bıraktığını açıklamış ve Danimarka'da yaklaşık 900 yıl sonra tahtı gönüllü olarak bırakan ilk kraliyet ailesi üyesi olmuştu. Margrethe II, 1952 yılında babası Kral IX Frederik'in ölümünün ardından tahta geçerek, Danimarka tarihinin en uzun süre görev yapan hükümdarı oldu. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Danimarka Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title