Haberler

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri damga vurdu: Süper güç ülkelerden teklif aldık

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ürettiği İHA'lar hakkında konuşan Erdoğan, süper güç ülkelerin Türkiye ile ortak çalışmak istediğini belirterek, "Türkiye bu alanda sıraya girenlerin olduğu bir ülke konumuna geldi. Şimdi herkes SİHA istiyor, AKINCI istiyor. Mesele bunu başarmak. Dün Putin ile de bunları konuştuk. Tahran'da da konuştuk. Şimdi bizimle bu alanlarda ortak yatırıma girmek isteyen süper güçler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir takım açılışlar ve programlara katılmak için bugün Kocaeli'ye gitti. İlk olarak Gebze'de "Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni"ne katılan Erdoğan, burada iş insanlarına seslendi.

"ÖZDEMİR BEY, BİZİM BU HALİMİZİ GÖRÜNCE ÇOCUKLARIYLA MASAYA OTURDU"

Konuşmasında Selçuk Bayraktar'ın merhum babası Özdemir Bayraktar'ı anan Erdoğan, "Henüz başbakan olmamıştım. Amerika'ya yaptığım ziyarette Bush ile İHA konusunu ele aldık. 'Hani terörle mücadelede bize gerekli destekleri verecektiniz?' diye sordum. Dedi ki 'bunlar verilmiyor mu?' Ve hemen Condoleezza Rice'yi çağırdı. Bize o zamanın şartlarında 24-48 saat aralığı ile İHA'ları verdiler ama sonra çekip aldılar. Allah rahmet eylesin Özdemir bey bizim bu halimizi görünce çocuklarıyla beraber masaya oturdular ve süratle adım attılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süper güç ülkeler İHA konusunda bizimle yatırıma girmek istiyorlar

"SÜPER GÜÇLER BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Putin'le dün gerçekleştirdiği görüşmeden detayları da aktaran Erdoğan, "İlk adım İHA'nın üretimiydi, ardından SİHA ve en son AKINCI'nın üretimi gerçekleşti. Şimdi Türkiye bu alanda sıraya girenlerin olduğu bir ülke konumuna geldi. Şimdi herkes SİHA istiyor, AKINCI istiyor. Mesele bunu başarmak. Dün Putin ile de bunları konuştuk. Tahran'da da konuştuk. Şimdi bizimle bu alanlarda da ortak yatırıma girmek isteyen süper güçler var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (2)

bekir yapici:

ben yurtdisinda yasiyorum eve bagimli oldugum icin sürekli haber kanallarini izlerim hafta basinda rusya ve avrupada bazi haber kanallari Türkiye ile rusyanin ortaklasa katarda kurulmasi düsünülen fabrikada Bayraktar TB2 modeli siha üretmek üzere anlastiklarini haber yapmislardi ben ihtimal vermemistim demekki asli varmis.

15
26
yanıtYanıtla
İsmail Kalkan:

Bu ortaklık işide konuşulmuş olabilir ama bence bu teklif brics topluluguluna katlım daveti

yanıt0
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title