Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda neden sessiz? Kılıçdaroğlu merak edilen soruyu yanıtladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde aday olup olamayacağına yönelik tartışmalara sessiz kalmakla suçlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki ses çıkardık, nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na. O üyeleri atayan kim, Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde anayasaya göre üçüncü kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar sürerken konuya sessiz kalmakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine uzatılan mikrofona dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"ANAYASA MAHKEMESİ BİLE BAKMIYOR BU KARARA"

Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki ses çıkardık, nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na. O üyeleri atayan kim, Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine dört tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim üçü doğru, biri yanlış… Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ DEMOKRASİ EKSENİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, aday olur veya olmaz ama biz sandık güvenliğini sağlayarak seçimi almak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istiyoruz. Altı liderin hedefi o" dedi.

"YAŞANIRSA CEHENNEMİN KAPILARINI ARALAMIŞ OLURLAR"

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik davalar ve İmamoğlu'nun görevden alınması halinde CHP'nin ne yapacağına yönelik soruyla ilgili "İnşallah böyle bir süreç yaşanmaz. Yaşanırsa cehennemin kapılarını aralamış olurlar. Ne yapacağımızı şimdi açıklayamam ama bu ifadenin ne anlama geldiğini herhalde üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz. Halkın oyuyla gelenin, talimat alan mahkemelerin kararlarıyla görevine son verilemez" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Anayasa Mahkemesi Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (10)

son osmanlı:

hedefi, vizyonu, sorumluluğu olmayan Türkiyenin geleceğine yönelik tek taş koyamayacak olan milleti 50-60 yıl geriye götüreceklere oy vermek gericilik değilde nedir. altı başlı ejderha ülkeyi tarumar edecek ve buna milleti refaha kavuşma adı altında yapacaklar tıpkı suriye ve ırakta olduğu gibi

60
41
yanıtYanıtla
Fatih :

insanlar yaşadıklarından ders çıkarır. geçmişte kurulan koalisyonlarda neler oldu, neler yaşandı. bunları yaşayanlar şimdi 7 li masaya yaklaşmıyor. masa ve etrafındakiler tutturmuşz kuşağının peşinden koşuyor. bizim geleceğimiz hiç bir tecrübesi olmayan 18 yaşındaki çocuklar mı?

yanıt0
yanıt0
Selim Güler:

Kilicdaroglu senin mahkemeyle ne isin var? Adayiniz kim söyle yeter? Bu ne ya o zaman söyleyin Reis senin karsina cikamiyoruz hükmen secimi kazansin Reis.Biliyorlar kaybedeceklerini hergün Ankete bakiyorlar onun icin Reisin karsisina cikamiyorlar.

52
43
yanıtYanıtla
Hakan:

Herkes herşeyin farkında. 2023 te dertler bitecek.

64
25
yanıtYanıtla
mesut:

Çok doğru. 6 1 silinip gidecek ve Erdoğan yine başkan olduğunda dertler bitecek

yanıt0
yanıt0
Umit Cetin:

Boş boş konuşuyor yine aday olsana sen bj

47
33
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

YSK kararları kesindir mahkemeye gidilemez maddesi 1982 anayasında var. 1982 den beri değiştirseydiniz o zaman

25
14
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kılıçtaroğlu istanbul seçimlerinde aynı zarf içindeki dört oydan birini geçersiz sayarak muhteşem bir karara imza atan ysk nın burada da aynı tarafsızlıkla karar alacağının farkında o yüzden yapacağı bir şey yok kim ne yaparsa yapsın asıl kararı halk verecek

3
1
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Zaten Erdoğan adaylığım tartışılsın istiyor tartışılsın ki yeri geldiğinde başka birini aday gösterip seçimi alalım istiyor ama muhalefet yemiyor.. muhalefet artık işi biliyor

0
0
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

akp ye kapatma davasında ellerini avuşturuyordun ama, onuda halk seçmedi mi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title