Haberler

Erdoğan 12 yıl sonra Irak'a gidiyor! PKK'yı bitirecek operasyon öncesi kritik ziyaret

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gidiyor. Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek olan Erdoğan'ın PKK terör örgütünü bitirmek için bölgeye yönelik düzenlenmesi beklenen operasyonu masaya yatırması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlıyor. Bağdat'a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek.

TÜRKİYE'YE DOĞAL GAZ VE PETROL AKIŞI GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gidiyor. Ziyaretin en önemli gündem maddeleri; terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

ORTAK HAREKAT MERKEZİ KURULACAK

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında, PKK terör örgütünü bitirmek için bölgeye yönelik düzenlenmesi beklenen operasyonu da masaya yatırması bekleniyor.

IRAK'IN SU SORUNU DA MASADA OLACAK

Kritik görüşmedeki bir başka konu başlığı ise Irak'ın su sorunu. Erdoğan, Irak'ın su konusundaki beklentisini bildiklerini, bunun karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Bu yönde de önemli adımlar atılması bekleniyor.

TİCARET HACMİNİN 20 MİLYAR DOLARA ULAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat'taki resmi ziyaretinin ardından Erbil'e de gidecek. Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımlar ele alınacak. İki ülke arasında ticaret hacminin Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Operasyon Bağdat Irak PKK Uluslararası İlişkiler Enerji Politika Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (35)

Osman Kara:

Pkk nin kökünü kazıyın

200
47
yanıtYanıtla
Emir Güler:

doğal gaz türkiyede yaşayanlara 10 ırak'a 0.15 kuruş

120
48
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Türkiyedekilere az bile 20 olmalı çok rahat ve çok ağlıyan bir milletiz. Bu gidişle başımıza daha kötü şeyler geleçek.

yanıt106
yanıt44
ATAKAN:

ben 15 yıl oldu ıraktayım daha doğalgaz kullanan ev görmedim

yanıt97
yanıt15
Fondaşsavar:

Kaç kere ırak a gittin de boş kseden atıyorsun

yanıt23
yanıt13
Cengiz:

Turistik gezi

87
48
yanıtYanıtla
Hsn:

Irak a turist olarak gideni ben görmedim,sen gitmek istiyorsan ıraktan 2 gece 3 gün bir tatil ayarla hem ucuz da

yanıt38
yanıt26
Hakan:

Arayı bozan kimdi? Niye küstün niye barıştın?

87
36
yanıtYanıtla
Mehmet Kılınç:

45 yıldır.Ne PKK ymiş be Bitmiyor bitmiyor !!

43
6
yanıtYanıtla
Fondaşsavar:

Bütün Avrupa kucak akçmış. silah veriyor Avrupadan para toplamasına yardım ediyor. Türkiyedeki adamları sayesinde alan buluyor. karşımızda sadece dağa çıkan üç beş çakal değil ki. onlara teçhizat telsiz uydu silah roket araç gerek veren bir Emperyalistler var

yanıt22
yanıt7
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title