Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Dünya Döndükçe Azerbaycan Hür Olacak"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Dünya döndükçe Azerbaycan hür olacak" Azerbaycan'ın 100. yılı şerefine "Son İclas"ın galası yapıldıANKARA - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Dünya döndüğü sürece Azerbaycan hür ve müstakil olacak, bölgesine refahı sağladığı gibi bütün dünyaya da...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Dünya döndükçe Azerbaycan hür olacak"

Azerbaycan'ın 100. yılı şerefine "Son İclas"ın galası yapıldı

ANKARA - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Dünya döndüğü sürece Azerbaycan hür ve müstakil olacak, bölgesine refahı sağladığı gibi bütün dünyaya da katkı sağlayacak" dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı şerefine "Son İclas" (Son Oturum) belgeselinin Türkiye galası düzenlendi. Cermodern Sanat Merkezi'nde düzenlenen gala, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Galanın açılış konuşmasını yapan Topçu, 28 Mayıs 1918'de 100 yıl önce, Tiflis şehrinde Mehmet Emin Resulzade başkanlığındaki Azerbaycan Milli Şurası'nın, Azerbaycan Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığını ilan ettiğini anımsattı. Azerbaycan'ı tanıyan ilk devletin Osmanlı Devleti olduğunu dile getiren Topçu, Kafkas İslam Ordusu'nun 15 Eylül 1918'de Bakü'yü işgalden kurtardığını aktararak, 23 ay yaşayan o devletin doğunun ilk demokratik cumhuriyeti kabul edildiğini, kendi parasını basmaya başladığını, cumhuriyetin ırk, din, mezhep ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm yurttaşlara eşit haklar tanıdığını ifade etti.

"Dünya döndükçe Azerbaycan hür olacak"

Türkiye'nin istiklal mücadelesi sürerken, Azerbaycan devletinin 28 Nisan 1920'de Sovyet işgaliyle son bulduğunu paylaşan Topçu, belgeselde bu sürecin işlendiğini aktardı. Topçu, "Dünya döndüğü sürece Azerbaycan hür ve müstakil olacak, bölgesine refahı sağladığı gibi bütün dünyaya da katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ise Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılını kutladıklarını hatırlattı. Azerbaycan'ın dünyanın her yerinde diplomatik temsilcilikleri olduğunu dile getiren İbrahim, ekonomik rekabette dünyada 36'ncı sırada yer aldıklarını ve Azeri ordusunun dünya klasmanında 50'nci sıralarda bulunduğunu bildirdi. Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin köklü bir geçmişe dayandığını ifade etti. İki ülke arasındaki yatırımları değerlendiren İbrahim, İzmir Aliağa'da geçen hafta açılan Star Rafinerisine de değinerek, bu yatırımın Azerbaycan'ın en büyük yatırımı olduğunu kaydetti.

Programda Cumhurbaşkanı başdanışmanları Yalçın Topçu ve Gülnur Aybet'in yanı sıra, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ve Hikmet Çetin, büyükelçilik temsilcileri, yabancı misyon şefleri, Azeri vatandaşlar ve öğrenciler de yer aldı. Program sinevizyon gösteriminin ardından Azeri milli mutfağından ikramların verildiği resepsiyonla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalçın Topçu Azerbaycan Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title