Haberler

"Cumhurbaşkanı adayınız seçildiği takdirde verdiği sözleri tutmazsa ne olur?" sorusuna Karamollaoğlu'ndan sert yanıt

Güncelleme:

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Aday ismin sene başında açıklanabileceğini söyleyen Karamollaoğlu "Aday 'Ben böyle çalışacağım' diye kamuoyu nezdinde deklare edecek. Böyle bir taahhütte bulunursa buna sadık kalması beklenir. 'Bana da yetkiyi verdiniz ama aceleye ne ihtiyaç var, 5 yıl içinde bunu gerçekleştiririz' derse bu karaktersizlik olur" dedi.

Haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aylar kala siyaset arenası hareketli günlere şahit oluyor. Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağı açıklanırken 6'lı masanın adayı ise halen belirsizliğini koruyor. Gelişmeler ilgiliyle takip edilirken konuyla ilgili 6'lı masanın ortaklarından biri olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

"ADAYI SENE BAŞINDA AÇIKLAMAK GEREKEBİLİR"

BBC'ye konuşan Karamollaoğlu, aday olacak ismi sene başında açıklayabileceklerini belirterek, "Şunu söyledik benim de kanaatim oydu; adaylık ancak seçim kararı alındıktan sonra açıklanır. Bazı tahminler var seçim belki Mart, belki Nisan'da, Haziran'ı kimse beklemiyor. Büyük ihtimalle Mayıs ayında olabilir. Tüm bu iddialar var. Hangisi geçerli olacak bir kişi karar verecek, sayın cumhurbaşkanı. Adayın ne zaman açıklanacağı detayına girmedik. Bunun zaruret olduğunu da düşünmüyorum. Ama bu konu son zamanlarda gündeme fazla getirildiği için belki de önümüzdeki sene başlarında bunu açıklamak gerekebilir. Ama ille de bunu açıklayacağız zamanı geldi gibi bir kanaatimiz yok. Bu konu da görüşülmedi." dedi.

"TAAHHÜTE UYMAZSA KARAKTERSİZLİK OLUR"

"O adayın en önemli özelliği de bahsettiğiniz eşgüdümü sağlama mı olacak?" sorusunu da yanıtlayan Karamollaoğlu, şunları söyledi: "Aynen. Tabii. O bunu kamuoyu nezdinde deklare edecek. Ben böyle çalışacağım diye. Bunun hukuki yönü yok. Ama kamuoyu nezdinde böyle bir taahhütte bulunursa bir insan, herhalde cumhurbaşkanı olacak kişinin de bu taahhüdüne sadık kalması beklenir. Latifeyle karışık diyorum, cumhurbaşkanı seçildi, bütün bunları da yazdı: 'Teşekkür ediyorum bana da yetkiyi verdiniz, ama aceleye ne ihtiyaç var, 5 yıl içinde bunu gerçekleştiririz…' Diyebilir mi, diyebilir. Ama bu karaktersizlik olur. Seçildikten sonra cumhurbaşkanının böyle bir tavır sergilemesi tam bir karaktersizlik olur.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Temel Karamollaoğlu 6'lı Masa Politika Güncel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

500

Yorumlar (12)

x girilmez:

geleceksiniz plan nerde bakanlık paylaşımı nerde yok gelellim öyle plan yapalım derseniz bakanlık paylasşımında kavga çıkacağı için 6 ay devlet kurumları kitlenir kalır eylem planınız bile yok ülkeye zaman kaybından başka birşey sunmuyorsunuz

97
38
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Gelse bu 6 benzemez tutarsız kaptanı belli olmayan olduğunda da önünde 3-4 aylık icraat planı olan bir oluşuma oy ver. Sonrada istikrar bekle.

87
43
yanıtYanıtla
Samsun SPOR:

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacagı önceden belli oldu ama siyasi strateji geregi ve yıpratılmaması için açıklanmıyor. İsim vermeyecegim ama kesınlıkle güçlü bir aday ve secimi kesin alacak o gün Türkiye normale dönecek

35
93
yanıtYanıtla
Selim Güler:

6 li masa her kafadan bir ses cikiyor bunlar Allah korusun devletin basina gectigi zaman ne yapacaklar veya bakanlik paylasimda ne yapacaklar ,Türkiye tam bir kaosa sürüklenir .Milletimiz zaten bunlara firsat vermezler.Bunlara oy verenler zaten belli .

66
43
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

sarı çizmeli memmed ağa.. adam başkan olduktan sonra sizin vesayetinizde mi olacak?? olursada ondan başkan olmaz. inisiyatif kullanamayan nasıl ülke yönetecek. iki ucu salçalı deynek:)))

74
35
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

6 lı masaya gore....Devlet başkanı, parti başkanlarının kuklası mi olacak....Vay ülkemin haline...

71
27
yanıtYanıtla
bekir yapici:

peki simdi bahceli numan kutulmus sülayman soylu ve destici sence ne yapiyor?

yanıt4
yanıt6
Sedrettin Akel:

Sizden Bi cacık olmaz

43
18
yanıtYanıtla
Hsn:

diyorki cumhurbaşkanını halk seçsede bizim emrimizde bir kukla,saksı olacak

30
12
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

bundan önceki içinde iktidar ortağı bahçelininde olduğu üçlü koalisyon hükümeti zamanında o zamanki iktidar ve onları destekleyenler şimdikiler gibi konuşuyordu halka inatlaşan halkla zıtlaşan etrafındaki bir avuç seçmene güvenmesin herkes geldikleri gibi giderler

24
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title