Haberler

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen Açıklaması

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalının 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle öğretim elemanları tarafından düzenlenen resim sergisini gezdi.

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalının 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle öğretim elemanları tarafından düzenlenen resim sergisini gezdi.

Pekşen, Trabzon'un insanlık tarihinde en büyük kaybeden şehir olduğunu belirterek, " İnsanlık tarihini yazan kentlerin içinde en etkin olan Trabzon. İpek yolu ticaretinin kurallarını koyan, Roma ticaretinin kurallarını koyan kentlerden birisiydi ama bugün geldiğimiz noktaya bakıldığında ne yazık ki, ilkel bir düşünce ile o kültürü baskılama altına almaya çalışıyor."dedi

Sergiyi gezerken müthiş bir sanat komposizyonu ile karşı karşıya kaldığını belirten Pekşen, "Amatör değil gerçekten çok büyük emek verilmiş. Trabzon'a yakışan olağanüstü iyi bir sanat komposizyonu gördüm. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Bir amatör sanat sever olarak bir müze ideoloğu olarak gelecekte bütün birikimlerini bir müzeye bağışlamayı ideal edinmiş birisi olarak bir koleksiyon sever olarak bir an önce Trabzon'da dünyaya ses getirecek müzeye kurmak için bir mücadele vereceğiz. Bunun bir an önce başarmak istiyoruz.

"Sanata emek veren insanları sonsuza kadar destekleyeceğim. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağım. Bir ülkede sanat var ise ışık var demektir. Aydınlık ve gelecek var demektir. Eğer sanatçı var ise bu ülkede meydan okuma var. Direniş. özgürlük eşitlik, hak ve vicdan var demektir. Bize ne mutlu ki sanat adına birikime sahip bir kenttin insanlarıyız" ifadelerini kullandı.

PEKŞEN'DEN MAHALLE VE KÖYLERE ÇIKARMA

CHP Trabzon Milletvekili adayları Haluk Pekşen ve Murat Özçilingir, daha köy statüsünden mahalleye dönüşen Gölçayır, Kireçhane, Karlık, Geçit, Yeşilova ve Gürbulak mahallerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Vatandaşların yoğun ilgisiyle ve sorularıyla karşı karşıya kalan Pekşen, gördüğü ilgi karşısında büyük bir moral buldu.

Pekşen, seçim ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, bu şehirde bütün ezberleri bozacağını belirterek, "Sizler, vizyonu olan siyasetçileri seçip göndereceksiniz. Eğer, şuanda çocuklarınız iş bulamıyorsa, eve AŞ dönüştüremiyorsanız. Bu sizin kararınızın sonucudur. Siyasette doğruları yaparsanız ve söyleyeceklerinizi yerine getirirseniz. Söyledikleriniz toplumun beklentileriyle örtüşüyorsa insanlar sizin söylediklerinize ve size sahip çıkarlar. Sonra sizi akın akın dinlemeye gelirler tıpkı bu mahallerde olduğu gibi. CHP'nin ülkeyle ilişkin ve Trabzon'la ilgili birçok projesi var. Sizler bu projeleri ve iddiaları kendi aranızda tartıştınız. Ölçüyorsunuz. Gördük ki Türkiye'nin dört bir tarafında CHP'nin hem ülkeye hem de sizlere ilişkin iddiaları büyük bir beğeni buldu. Çünkü Türkiye'nin sorunları belli. Bu sorunları ortadan kaldıracak projeler CHP'de olduğunu vatandaşlarımız görüyor. Bunlar sanayi ile istihdam ile oy alamazlar çünkü bunları yapmadılar. Bir tek şey yaptılar bu ülkenin bütün birikimlerini alıp sattılar. Bir karar verecek halkımız. Projeleri ve iddiaları yok. Tek algıyla iş yapıyorlar. Vatandaşlarımız kararını verdiğini görüyorum. 7 Haziran'da tüm hesapları alt üst olacak" diye konuştu - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Karadeniz Teknik Üniversitesi Haluk Pekşen Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title