Haberler

CHP'nin Meclis Başkanı adayı Tekin Bingöl oldu

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulunda yarın yapılacak seçim öncesinde, CHP Ankara Milletvekili Bingöl, partisinin milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis Başkanı adayı gösterildi.

TBMM'de yarın yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi öncesi CHP de adayını belirledi. Ana muhalefet partisinin adayı Ankara Milletvekili Bingöl oldu.

DİLEKÇEYİ TESLİM ETTİLER

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır ile Bingöl'ün Meclis Başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti. Özel, başvurunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis Başkanlığı için yarışacak tüm adaylara başarılar diledi.

"ATALAY'IN BURADA OLMAMASI SEÇİMİ SAKATLAMAKTADIR"

CHP Grubu olarak Meclisin seçilmiş bir milletvekilinin, milli iradenin tecelligahı olan TBMM çatısı altına taşınması noktasında "bir yargı darbesiyle karşı karşıya olduklarını" savunan Özel, şunları kaydetti:

"TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yarın burada olmaması, oy kullanamaması ve dahası Meclis Başkan adayı olarak yarışamamasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Hatay'da oy kullanan seçmenlere saygısızlıktır. Depremzede Hatay halkı çok yüksek oy vererek bir vekil seçmiştir. Türkiye İşçi Partisinden seçilen milletvekilinin yarın burada olmaması Meclise saygısızlıktır. Can Atalay'ın burada olmaması yapılacak seçimi sakatlamaktadır. Yarına kadar bu konuda Yargıtay'ın beklenen kararı derhal vermesini ve yargılamanın durdurulmasını, kendisinin milletvekilliği görevini yapmak üzere salıverilmesini bekliyoruz."

"YARIŞA GİRMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Özel, "Milletvekili yemini etmediği için yarışa girebilir mi?" sorusuna, "Yarına kadar Başkanlık Divanı tutumunu belirleyecek. Biz yarışa girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Girmediği takdirde partisinin milletvekilleri tarafından bir usul tartışması mutlaka açılacaktır. Usul tartışması açıldığında da yarışa girmesi için lehinde görüşümüzü bildirip usul tartışmasına katılacağız." yanıtını verdi.

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nın 13 Haziran Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Meclis Başkanı Tekin Bingöl Milletvekili Ankara Bingöl Politika Güncel Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500

Yorumlar (1)

ali tartan:

Siz nasıl varlıklarsınız bir oya mı kaldı işiniz adam daha milletvekili bile değil yemin etmedi adam gibi dursa mecliste olurdu sanki o bir tane oyla seçtirebileceksiniz başkanı yuh yaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title