Haberler

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremzede kadından sert tepki: Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?

Güncelleme:

CHP'nin yerel seçimlerde yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmasında depremzede bir kadının tepkisiyle karşılaştı. Depremzede kadın Savaş'a "Bugün sen kendin için geldin. Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?" sözleriyle tepki gösterdi. Savaş ise "Aha geldim işte..." diyerek yanıt verince kadının tepkisi iyice arttı. O anlar ise saniye saniye kameraya yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da, mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP'den yeniden aday gösterilmesinin yankıları sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Savaş'a, depremzedeler tepki gösterdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den yeniden belediye başkan adayı gösterilen Lütfü Savaş'a tepkiler sürüyor.

"BEN CENAZELERİMİ GÖMERKEN SEN NEREDEYDİN?"

Seçim çalışmaları kapsamında sokağa inen Savaş, vatandaşları ziyaretinde beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Depremzede bir kadın Savaş'ın yanına gelip, "Bugün sen kendin için geldin. Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin? Deprem olduğu zaman sen neredeydin Lütfü Savaş?" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremzede kadından sert tepki: Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?

"ŞU AN ÇOK TEPKİLİYİM"

Lütfü Savaş ise, "Aha geldim işte..." diye yanıt verdi. Bunun üzerine depremzede kadın ise "Bak şu an sana çok tepkiliyim. Ben konuşuyorum, sen konuşmayacaksın. Sonra ben cevabını isteyeceğim senden. Çok tepkiliyim sana karşı ama üslubumu bozmuyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremzede kadından sert tepki: Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş

YENİDEN ADAYLIĞI HATAYLILARIN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR

CHP'den yeniden aday gösterilen ve adaylığı depremdeki ağır yıkım nedeniyle Hataylılar tarafından tepki çeken Lüftü Savaş, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve yüzde 47,3 oyla seçimleri kazandı. 2014 yerel seçimleri öncesi AK Parti'den istifa eden CHP'nin Hatay adayı olarak seçimlere girip yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Savaş, son olarak 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından Hatay'dan yeniden aday gösterilerek sandıktan galibiyetle çıkmıştı.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremzede kadından sert tepki: Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?Lütfü Savaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel

ÖZGÜR ÖZEL, "ÇOK TARİHİ BİR KARAR OLACAK" DEMİŞTİ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında, sunucunun "Hatay Belediye Başkanı'nı bir sonraki dönem tekrar aday yapacak mısınız?" sorusuna "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır." yanıtını vermişti. Fakat Lütfü Savaş, Hatay'da yeniden aday gösterilmişti.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a depremzede kadından sert tepki: Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?Hatay'da depremin yol açtığı yıkımın havadan görüntüsü

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilde büyük yıkım yaşanmıştı. Yıkımların en çok etkilediği il ise Hatay olmuştu. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya depremde en fazla yıkımın yaşandığı yer olarak kayıtlara geçmişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Lütfü Savaş Hatay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Osman Öner:

Ne AKP ne CHP ikisini de sandığa gömmek, yeni şeyler söylemek lazım

146
31
yanıtYanıtla
emre çukur:

halk araştırmadığı için bu 2 partiden kimseyi bilmiyor

yanıt75
yanıt14
Edeede Dededede:

Çok doğru Osman kardeşim

yanıt50
yanıt6
ahyed yıldız:

Kadın haklı ama hakkını kimden, nasıl alacak? Haksızlar haklının karşısına dikilmiş hala hak talep ediyor, bana oy ver diyor. İşte bu laik sistemin bozuk düzenidir. İslam hukuku da liyakat şarttır. Hak ve hukukun muhafazası adalet için olmazsa olmazdır.

45
21
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

şeritı kullanan hırsızlara arka çıkanlara öte yanda tatlı sürpizler var

yanıt20
yanıt9
ahyed yıldız:

Şeriat olsa, şeriatı kullanan suçlulara da ceza verir merak etme:) ama bak laik düzen kullanan kullanmayan suçluya da ceza vermiyor:) daha fazla kendinle çelişip komik olma istersen:) artık bir karar vermelisin vakit nakittir.

yanıt14
yanıt20
sade vatandaş:

boş boş laf ediyor müslüman kılığına girip islamı kullanıyorsunuz yatacak yeriniz yok bu dünya iki gün bunu bir ayağın çukura girdiğinde anlayacaksın öte yanda senin gibileri samimi çok çok aşırı sıcak bir ortam bekliyor

yanıt6
yanıt3
sade vatandaş:

altı yaşındakileri evlendirenler kul millet yetim hakkı yiyen milletin malını israf edip eşe dosta yandaşa peşkeş çekenlere şeriat ne der acaba o konulularda ortaya çıkıp hiç bir şey söyleyemediniz çünki siz şeriat diye millete başka bir şey yutturmaya çalışan islamla uzaktan yakından ilgisi alakası olmayan şahıslarsınız

yanıt6
yanıt3
necmettin durmaz:

insan bir özür diler başın sağ olsun der

25
1
yanıtYanıtla
Zaky:

Ar damarinin catladigi, siyasinin kendini vatandastan ustun gordugu, siyasetin hizmet degil rant araci oldugu bir duzeni yasiyoruz. Askeri vesayete kizrken gicu eline geciren herkesin darbe duzeninden farkli olmadigini goruyoruz.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title