Haberler

CHP'li vekilden gündem yaratacak iddia: Jandarmaya sözlü olarak seçim sonuçları bildirilmesi talimatı verildi

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın jandarmaya sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi talimatı verildiği yönünde bilgi aldıklarını açıkladı. Bakan, "Jandarma teşkilatlarından böyle bir bilgi geldi; 'Herhangi bir yazılı emir elimize ulaşmadı ama sözlü olarak seçim sonuçlarını bize ulaştırın' diyor. Hem jandarma teşkilatımıza hem de emniyet teşkilatımıza sesleniyorum, asla veri göndermek zorunda değilsiniz" dedi.

Türkiye seçimlere kilitlenirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu öne sürmüştü. Erkek, "Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın" dedi. İçişleri Bakanlığı'nın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, paralel seçim kurulu oluşturma girişimi YSK'dan dönmüştü.

"JANDARMA SÖZLÜ OLARAK İLETİLDİ"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da Jandarma teşkilatına sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi talimatı verildiği yönünde kendilerine bilgi geldiğini açıkladı. Bakan, "Emniyet teşkilatında GAMER üzerinden seçim kurulu bilgilerinin, sandık kurulu bilgilerinin toplanmasını istemişlerdi bir paralel YSK oluşturmuştu kanunsuz olarak. Şimdi benzer bir şeyi jandarmaya sözlü olarak veriyor. Jandarma teşkilatlarından böyle bir bilgi geldi. Herhangi bir yazılı emir elimize ulaşmadı ama sözlü olarak seçim sonuçlarını bize ulaştırın diyor." dedi.

"ASLA VERİ GÖNDERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ"

CHP'li vekil açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Jandarma kırsal alanda görevli biliyorsunuz. Jandarma'nın da emniyetinde böyle bir görevi yok buradan hem jandarma teşkilatımıza hem de emniyet teşkilatımıza sesleniyorum, asla veri göndermek zorunda değilsiniz. Sizin göreviniz sandık başında güvenliği ve asayişi sağlamak. Bu konu İçişleri Bakanlığı'nın yetkisinde değildir. İçişleri Bakanlığı, güvenlik ve asayişi sağlamak, nüfus ve vatandaşlık işleri ve mülki idare ile ilgili yetkileri vardır. Cumhurbaşkanının 1 nolu kararnamesine göre. Asla veri göndermeyin yarın sizde bundan dolayı kanunsuz emirden dolayı bir hukuki sorumluluk altına girme olasılığınız var. O yüzden uyarıyorum buraya veri göndermesinler YSK veriyi toplayıp açıklayacak"

Kaynak: ANKA / Politika

İçişleri Bakanlığı Milletvekili Murat Bakan Jandarma İzmir Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (11)

Hakan Arslanoglu:

Mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, Mesele; Recep Tayyip Erdoğan'ın Ülkemizin ve Halkın meselelerinin yanında durduğudur.

159
139
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

jandarmanın senin aklına ihtiyacı yok. jandarmayı siyasete bulaştırma. Sen kendi işini yap

120
63
yanıtYanıtla
ismail bey :

Sözlü talimat var felan duydum diyerek, devletin kurumlarını ve askeri yıpratmaya hakkınız yok.

93
30
yanıtYanıtla
idris Demirci:

Sayın vekilim bu bayat bilgileri yeni bir şey gibi paylaşıyorsunuz da daha önceleri de benzer uygulamalar vardı.

77
44
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Emniyet mensubu olarak Murat BAKAN'ın aklına ihtiyacım yok. Kolluk kuvvetleri yıllardır seçim sonuçlarını üst makamlara bildirir ve üst makamlarda hem neticeyi önceden öğrenmiş olur, hem de bu neticeye göre emniyet tedbiri alır.

38
23
yanıtYanıtla
bekir yapici:

iyide kardesim bu hangi kanuna göre bu yapiliyor veya nerde yaziyor önemli olan bu.

yanıt4
yanıt3
Hakan Sunar:

Oh iyi yavrum etiketleri hemen güncelle Kıyma 1 kg 500TL Un 1 kg 40 TL Soğan 1 kg 49.90 1 lt ayçiçek yağ 60 TL Süt 1 lt 49.90 TL Sen devam et ben gayfeye gidiom her ürüne yüzde 50 yüzde 90 yaz

20
31
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Jandarma, seçim sonuçlarını eski seçimlerde de bildiriyordu. Bu, yeni bir şey değil.

25
21
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Kaybedeceklerini anlayınca şimdiden böyle oyunbozanlık yapmaya başladılar. Yok oylar çalınacak, yok veri verecekler falan. Bu numaralar bayatladı, başka numaralarla gelin :))

12
9
yanıtYanıtla
erden yılmaz:

bu yeni bişey değil ki her sandıkta polis görevlidir. oylar sayıldıktan sonra sandık kurul üyeleri tutanak tutup sınıfın kapısına asar. herkes görsün bilgi edinsin diye . herkesin ögrenme bilgi edinme hakkı var. anayasal olarak bir suç göremiyorum sayın vekilim

10
6
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title