Haberler

CHP'li Vekillerden Eylem Yapan Annelere Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yücel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 23 gündür oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yücel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 23 gündür oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen anneler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemlerine devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Tekirdağ Milletvekili Candan, annelerin yanına gelerek acılarına ortak oldu. Ziyaret sırasında Onur'a gözyaşları içinde feryat eden anne Azize Güney, çocuğunun özlemi nedeni ile kendisinde hastalıklar baş gösterdiğini söyledi.

CHP'li Onur, "Aileleri dinlemek istedik. Vali bey ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışınak ile görüştüm onlarında genel değerlendirmeleri oldu. Tabi burada ilginç olan barış olduğu dönemde çatışmasızlık varken neden bu insanlar ortadan kayboluyor. Kaçırılıyorsa, kendi gidiyorsa veya alıkonuluyorsa araştırmak lazım. Demek ki fiili olarak baktığımızda bir çatışmasızlık ortamı var ama bunun altında bambaşka bir şey var, insanlar kandırılıyor olabilir. Ama bir sorun devam ediyor bu görülüyor ailelerin bir çağrısı etkili olacağını sanıyorum çözüm için önemlidir. Ailelerin burada değil valiliğin önünde durmaları lazımdı. Bir rapor hazırlayıp sunacağız" dedi.

CHP Kadın ve Çocuk Sorunları Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yücel ise, eylem yapan anaları desteklediklerini söyledi. Yücel, "Barış olsun istiyoruz diyen anneler var gayet insani bir dilek. Her ana yavrusunu dizinin dibinde ister. Özellik bu kadar küçük yaşlarda onlardan ayrılmak istemezler. Gerçekten çok zor koşullarda çocuklarını büyütüyorlar. Bu kadar imkansızlık içinde hepimiz öyle yetiştik, ana olduk analığın ne olduğunu anne olduktan sonra daha iyi anladık. Dolayısıyla buradaki insanların talebine kulaklarımızı tıkayamayız. Yüreklerimiz kapamak da olmaz. Bunlar gayet masumane talepler, gayet insani talepler, buna samimiyetle yaklaşmak lazım. Ortada bir sorun var ve bu sorun bugünün sorunu değil. Bu ortamı hazırlayan bazı sebepler vardır olmuştur ama insani boyutlarda yaklaşmak lazım. Özellikle hükümetin bu süreçte samimiyetle yaklaşması lazım" diye konuştu.

Vekiller, bir süre annelerle görüştükten sonra eylem yerinden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ercan Candan Melda Onur Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Bakmadan Geçme

Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title