Haberler

CHP ile DSP İttifak İçin Kolları Sıvıyor

Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Masum Türker'le baş başa görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "solda geniş ittifak"a yeşil ışık yaktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ittifak olasılığını tamamıyla reddeden açıklamasından saatler sonra, makamında ağırladığı DSP Genel Başkanı Masum Türker'in, "Solun geniş ittifakı için iktidar alternatifi olabilmek amacıyla bir birliktelik oluşturulması"na sıcak baktı.

9 ŞUBAT'TAN İTİBAREN...

Sağlanan olumlu mutabakat üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, bir süredir DSP'nin üzerinde çalıştığı geniş bir birliktelik için 9 Şubat'tan itibaren kolları sıvayacak.

Alınan bilgilere göre ittifak girişimi, "ulusalcı" ve "Atatürkçü" kesimlerin yanı sıra "radikal sol"a da uzanan geniş bir yelpazeyi barındıracak.

"AYRIŞMALARDAN VAZGEÇMEK GEREKİYOR"

Görüşmede Türker'in, "Artık ayrışmalardan vazgeçmek gerekiyor" sözlerine Kılıçdaroğlu'nun, "Bir süredir, bölünmek yerine birleşmemiz gerektiğini, hükümetin politikalarından rahatsız olan tüm toplum kesimlerinin birlikte çalışması gerektiğini anlatıyorum" yanıtını verdiği öğrenildi.

Türker'in çerçevesini olumlu bulan ve birlikte çalışma sözü veren Kılıçdaroğlu'nun görüşmeden umutlu ayrıldığı öğrenildi.

TÜRKER'DEN İLK DEĞERLENDİRME

Türker, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede, "Ülkesini seven, özgürlük arayan, demokrasiyi ön planda tutan, sol ve merkez sağdan kesimlerle birlikte biraraya gelinebilir. Türkiye'yi öğretilmiş çaresizlikten kurtaracak, Vatan milliyetçiliğini ön planda tutacak, sol kriterleri ve ilkeleri benimseyecek, yoksulların ve ezilenlerin sıkıntılarını ortadan kaldıracak bir iktidar alternatifi yaratılabilir. Bu alternatifin olabilirliği üzerinde çalışacağız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Bekaroğlu Hasan Erçelebi Masum Türker Sıkıcı Politika Haberler

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500

Yorumlar (46)

rauf:

ataturkculer partiyi terk ediyor tabiki itifak yapacaksin yoksa buyuk oy kaybina ugrayacaksiniz

82
1
yanıtYanıtla
CHP,,COK,BEDDUA ALMISTIR,,,:

CHP, , ne yaparsa yapsin, , kiyamete kadar iktidara gelmesi, mümkün degildir, , cünkü, gecmiste türk halkinin cok, lanetini ve beddualarini almistir, benim babam ve dedem namaz kilarlardi fakat kuran okumasini bilmezlerdi, , neden diye sordugumda CHP, , liler kuran okumayi bu millete yasak ettiler oglum derlerdi, , gizli okuyanlari takip ederlermis, yakaladiklarina bir ton dayak atarlarmis, , bunlari bizatihi dedemden va babamdan dinledim, , CHP , , , milletimizi cok dariltmistir, , bu darginlik hic bitecege benzemiyor. . .

20
16
yanıtYanıtla
memomobilWeb@haberler.com:

Yasasin chp yasin kilictaroglu seninle gururduyoruz guzel insan

16
10
yanıtYanıtla
HASTA:

SANA OY VERENLER MÜSLÜMAN OLAMAZ ÇÜNKÜ CHP ALİMLERİ ŞAPKA GİYMEYENLERİ ASTI İSRAİLDEN NE ALDIN ÜLKEMİ KARIŞTIRMAK İÇİN ALDIĞIN AYLIK MÜSLÜMAN ÜLKEDE OLDUĞU İÇİN HARAM OLSUN

14
10
yanıtYanıtla
akkk:

Neden ak troller buraya doluşmuş yine. . . döşemeci hadi zafer çağlayan haberine koçum. . . .

17
6
yanıtYanıtla
artık mhp:

birleşin bakalım koministler biz ülkücüler geliyoruz. . nefesimiz hepinizin ensesinde

5
16
yanıtYanıtla
HASTA:

kemal İSRAİLDEN NE ALDIN ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN

8
11
yanıtYanıtla
AKSU:

Bu ittifak olursa kesin kes chp tek başına iktidar olur. lGeniş çaplı bir ittifak diyorlar. Eğer gerçekleşirse bu ittifak En az yüzde elli beş oy alır ve tek başlarına hükümeti kurarlar.

12
6
yanıtYanıtla
ENTERESAN:

Ya bu adam bir şeyler yapmak istiyor aslında. Ama zor be valla, akıllı adamsın dürüst adamsın da bu millete küfreden, bağıran çağıran, çalan, çaldığını beyan eden ama karşılığında bak çalıştık da şimdi lütfen diyeni filan lazım. Senin gibi adamlar Avrupa siyasetine uygun.

10
8
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

''İKTİDARSIZ''partiyi takmayın sallayın gitsin, en fazla 1. 5 artar oyu. .

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title