Haberler

CHP Grup Başkanvekili İnce, Zonguldak'ta

İnce: "(Dibek ve Sedefçi'nin istifası) Bunlar, siyasette adaylık sürecinde zaman zaman yaşanan şeylerdir.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin CHP'den istifalarına ilişkin, "Bunlar, siyasette adaylık sürecinde zaman zaman yaşanan şeylerdir. Ben arkadaşlarımızla bunları çözeceğimize inanıyorum" dedi.

Partisinin Çaycuma İlçe Başkanlığına bağlı gençlik merkezinin açılışına katılan İnce, bir gazetecinin "CHP Kırklareli Milletvekili Dibek ve Edirne Belediye Başkanı Sedefçi istifa etti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, parti üyelerinin ve yöneticilerin yanı sıra milletvekillerinin beğenmedikleri bir şey olduğunda tepkilerini gösterebildiğini belirterek, "Zaman zaman bu tepkilerin dozu artmış oluyor. Türkiye'de medyanın şunu sorgulaması lazım; CHP'de insanlar niye konuşuyor, bunu sorgulayacaklarına AKP'de kimse konuşamıyor, bunu sorgulamaları lazım. Onlarla da bu sorunları çözeriz merak etmeyin" diye konuştu.

Bu durumların, siyasette adaylık sürecinde zaman zaman yaşanabildiğini dile getiren İnce, "Ben arkadaşlarımızla bunları çözeceğimize inanıyorum" dedi.

Muharrem İnce, daha sonra, partililere hitaben yaptığı konuşmada, 60 yıldır haksızlığa uğrayan, hakkında yalanlar söylenen ve her zaman ilkeli davranan bir partinin üyeleri olduklarını söyledi.

Yaklaşık 60 yıldır Türkiye'nin yalanlarla yönetildiğini öne süren İnce, siyasetin bir ikna, iddia ve cesaret işi olduğunu belirterek, "Biz uslu oturup hoş geçinmeyeceğiz. Terbiyeli maymun gibi durmayacağız. 'Bir dakika, dur' diyeceğiz. Hep birlikte 'Sana devleti böldürmem, milleti soydurmam, yetimin hakkını yedirmem, sana bu sandıkta hesabı soracağım' diyeceğiz. Geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin hiç fark etmez. Hepinize kapımız açıktır" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Politika

Hamdi Sedefçi Muharrem İnce Kırklareli Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title