Haberler

CHP Grup Başkanvekili Altay, Bakan Avcı'ya Sordu Açıklaması

"Okul müdürlükleri ve müdür yardımcılıklarına yapılan atamalarda sürekli olarak bir sendika mensubunun başarılı olması tesadüf müdür?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "okul müdürlükleri ve müdür yardımcılıklarına yapılan atamalarda sürekli olarak bir sendika mensubunun başarılı olmasının tesadüf olup olmadığını" öğrenmek istedi.

Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 2003 yılından bu yana Talim Terbiye Kurulu kararlarında yer alan branşlara kaç atama yapıldığını sordu.

Son 10 yılda kaç öğretmenin emekli olduğunu öğrenmek isteyen Altay, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Tüm branşlar itibariyle kaç öğretmen açığı vardır? Bakanlığınız verilerinde atama bekleyen öğretmen sayısı branşlar itibariyle kaçtır? Okul müdürlükleri ve müdür yardımcılıklarına yapılan atamalarda sürekli olarak bir sendika mensubunun başarılı olması tesadüf müdür? Teşkilat yasası sonucu yeniden yapılandırma neticesinde şahsa bağlı hangi kadrolarda kaç yönetici aktif görevden el çektirilmiştir?

2003-2013 yılları arasında kurumlararası nakil yoluyla bakanlığınıza kaç öğretmen naklolunmuştur ve branşlara göre dağılımı nedir? Bu öğretmenlerin geldiği kurumlar hangileridir? Kaç üst düzey yöneticiniz hangi siyasi partilerde (milletvekili, milletvekili adayı, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı, belediye başkan adayı, diğer aday adaylıkları) görev almıştır? Bu kişilerin şu anda yaptıkları görevler nelerdir?" - TBMM

Kaynak: AA / Politika

talim terbiye kurulu engin altay nabi avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title